DAȚI UN BAN PENTRU SALVAREA GRECIEI? Un britanic strânge fonduri online, pentru plata datoriei. UPDATE. S-au strâns 227.000 de euro

30 Iun 2015
DAȚI UN BAN PENTRU SALVAREA GRECIEI? Un britanic strânge fonduri online, pentru plata datoriei. UPDATE. S-au strâns 227.000 de euro
Un tânăr londonez, în vârstă de 29 de ani, a reușit să strângă deja câteva zeci de mii de euro, și speră să ajungă la 1,6....miliarde de euro pentru a salva Grecia de la faliment, scrie Le Point. Thom Feeney, care lucrează într-un mic magazin de pantofi la Covent Garden, a publicat un anunț pe platforma IndieGoGo, de strângere de fonduri pentru diverse idei. El încurajează fiecare european să doneze echivalentul prețului unei salate grecești, cu brânză feta și măsline. ”Grecii au nevoie de 1,6 miliarde de euro. Pare mult, dar ar însemna doar 3 euro de fiecare european, adică echivalentul a jumătate de halbă de bere la Londra, sau cel al unei salate grecești”, explică omul nostru cu idei.

În numai jumătate de zi s-au strâns circa 227.000 de euro. Peste 14.000 de oameni au donat bani până la ora publicării informației. Suma pare semnificativă, dar este foarte departe de ceea ce ar trebui strâns.

Thom Feeney le promite și recompense donatorilor: o carte poștală cu imaginea premiului grec Alexis Tsipras , pentru 3 euro, o salată grecească livrată la domiciliu pentru 6 euro, o sticlă de uzo pentru 10 euro și o sticlă de vin grecesc pentru 25 de euro.

Cei care fac donații mai mari pot primi un coș cu produse alimentare din Grecia – pentru 160 de euro. Pentru o donație de 5.000 de euro, persoana respectivă va primi o vacanță de o săptămână pentru două persoane, în luna septembrie.

Inițial, a promis o mică insulă celui sau celei care are chef să doneze întreaga sumă de 1,6 miliarde de euro. ”Dar Indiegogo mi-a trimis un email pentru a-mi spune că Guvernul grec nu și-a dat acordul oficial pentru asta, deci nu sunt autorizat să fac o astfel de ofertă”, explică londonezul cu pricina.

Pentru a-și explica inițiativa, Thom Feeney spune că a obosit să tot vadă prelungindu-se criza elenă, pe politicieni trăgând de timp, în timp ce oamenii sunt afectați de situația de acolo.

Deocamdată nu e clar cum vor ajunge banii la Guvernul grec, dacă Guvernul ar accepta donația și nici din ce bani vor fi achitate recompensele.


 

Alte stiri din Externe

Ultima oră