Germania respinge azilanţii din Balcani. Cel puţin 75.000 de cereri nu vor fi acceptate

06 Sep 2015
Germania respinge azilanţii din Balcani. Cel puţin 75.000 de cereri nu vor fi acceptate
Germania se pregateste sa primeasca cel putin 800.000 de imigranti dar face deja calcule si estimari asupra numarului celor  ce urmeaza sa fie expulzati.

Presa germana noteaza ca de la inceputul anului cam 10.000 de solicitari de azil au fost respinse iar pana la sfarsitul anului, in contextul actualei crize, cam 75.000 de imigranti vor fi trimisi acasa.
In ultimii ani, Germania s-a dovedit o tara atractiva pentru refugiatii din Orient dar si pentru azilantii economici din sud-estul Europei,

Guvernul german vrea sa schimbe politica in privinta imigratiei si doreste sa stopeze acest fenomen atunci cand e vorba azilanti din Balcani.Serbia, Macedonia si Bosnia Hertegovina sunt considerate tari sigure iar solicitarile din aceasta zona vor fi respinse din start.

Pe aceasta lista vor fi incluse Albania, Kosovo si Muntenegru iar autoritatile se vor putea concentra doar peimigrantii din Siria si Irak.

E si aceasta o schimbare de optica , prin reducerea numarului de imigranti din Europa Centrala si de Est dar si crearea unor comunitati puternice de imigranti din Orient.  

Citeşte şi:

Avertisment dur al Germaniei pentru solicitanţii de azil din Balcanii de Vest (VIDEO)

Alte stiri din Externe

Ultima oră