Greva de la căile ferate germane s-a încheiat mai repede decât se anunțase

21 Mai 2015
Greva de la căile ferate germane s-a încheiat mai repede decât se anunțase
 Deutsche Bahn, compania feroviară germană, a anunțat joi încetarea imediată a grevei lansate marți de sindicatul conductorilor de tren, GDL. Puternicul sindicat a acceptat, în sfârșit, o mediere a conflictului de muncă.

”Mii de utilizatori ai căilor ferate vor putea respira ușurați”, a precizat conducerea companiei într-un comunicat difuzat joi.

A fost cea de-a noua grevă din septembrie până în prezent, a opta, de o săptămână, fiind cea mai lungă din istoria căilor ferate germane. Greva este inițiată de GDL, care are un coflict cu Deutsche Bahn pe chestiuni de reprezentativitate. Sindicaliștii amenințau că va fi mai lungă decât penultima grevă. Sindicatul cere să reprezinte personalul de bord, în afara conductorilor de tren, ceea ce conducerea DB refuză.

Până acum negocierile erau blocate între cele două părți, compania propunând recurgerea la un mediator extern, dar GDL opunându-se categoric acestui lucru.

În Germania, unde încetarea lucrului este în general organizată în așa fel încât să nu perturbe populația, paralizia căilor ferate este cea mai lungă grevă a acestui tip de transport pe care a cunoscut-o vreodată această țără, nu puține fiind comentariile extrem de acide la adresa sindicaliștilor din GDL, care sunt acuzați că fac rău economiei țării. (I.D)

 



 

Alte stiri din Externe

Ultima oră