O puternică furtună de nisip a lovit Orientul Mijlociu (VIDEO)

08 Sep 2015
O puternică furtună de nisip a lovit Orientul Mijlociu (VIDEO)
O puternică furtună de nisip a lovit în vestul Orientului Mijlociu, ducând la spitalizarea mai multor persoane şi lansarea de avertismente publice de către serviciile de sănătate, scrie bbc.com. După ce a lovit în anumite zone din Siria, furtuna s-a extins marţi dimineaţa în ţară. Mai multe zone din Arabia Saudită, Liban, Israel, Turcia şi Cipru au fost, de asemenea, afectate.

Mass-media din Siria scrie că furtuna a oprit luptele din provinciiile Hama şi Idlib. Ziarul proguvernamental al-Watan susţine că elicoptere ale Guvernlui au fost oprite la sol din cauza furtunii. Vizibilitatea scăzută ar putea persista până la sfârşitul acestei săptămâni.

Ministrul israelian al Mediului a avertizat bătrânii, copii, femeile însărcinate şi cardiacii să nu iasă din casă. În Israel, o situaţie critică din punct de vedere al calităţii aerului este aşteptată marţi, conform presei din această ţară. 

Cel puţin 10 persoane au fost spitalizate în Cipru cu probleme respiratorii şi 80 în Liban. Tot în Liban, conform agenţiei de presă de stat, o femeie a murit în nordul ţării. Conform agenţiei siriene Sana, furtuna a fost provocată de presiunea atmosferică scăzută din întreaga regiune, nisipul fiind împăştiat dinspre est. 



Citiţi mai multe ştiri din Externe!

Alte stiri din Externe

Ultima oră