Franța nu mai are „interes” să discute cu „oficialii ruși”, spune ministrul de externe francez

09 Apr 2024
Franța nu mai are „interes” să discute cu „oficialii ruși”, spune ministrul de externe francez

Nu mai este în interesul Franței să „discute cu oficialii ruși” , a declarat luni ministrul francez de externe, după o conversație telefonică recentă între miniștrii armatei ruși și francezi, conversație care s-a încheiat cu divergente, scrie Le Monde .

„Nu este interesul nostru să discutăm astăzi cu oficialii ruși, deoarece comunicatele de presă care apar, rapoartele care se fac sunt false”, a declarat Stéphane Séjourné presei France24 și RFI de la Abidjan, unde finaliza un turneu în Africa. Înainte de a putea vorbi din nou cu rușii, „mai întâi trebuie să stabilim încredere, poate mai presus de toate să avem evoluții pe terenul militar în Ucraina, astfel încât relațiile să poată fi reînnoite. Acest lucru nu este încă cazul astăzi ”, a spus domnul Séjourné.

După o conversație de miercuri între miniștrii Apărării, Sébastien Lecornu și Sergueï Choïgu, care avea drept scop transmiterea „informațiilor utile” rușilor cu privire la atacul de la Moscova, președintele francez Emmanuel Macron a denunțat joi comentarii „amenințatoare” ale rușilor. În raportul interviului care a avut loc la Paris, Rusia a spus în special că „speră” că serviciile secrete franceze nu au fost implicate în acest atac care a făcut 144 de morți pe 22 martie. Speculații negate de Paris.

Macron a justificat inițiativa schimbului dintre miniștrii francezi și ruși, primul din octombrie 2022, prin faptul că Franța avea „informații utile” de transmis „cu privire la originile și organizarea acestui atac” revendicat de Statul Islamic.

Alte stiri din Externe

Ultima oră