Atacatorul comisariatului parizian a trecut şi prin România!

10 Ian 2016 | scris de Marina Constantinoiu
Atacatorul comisariatului parizian a trecut şi prin România!


Totodată, acesta ar fi sosit în Franţa la 24 decembrie. În afară de Germania, el ar fi trecut prin Elveţia, Luxemburg şi Romania, precizează Journal du Dimanche.
Poliţia a percheziţionat căminul pentru solicitanţi de azil din vestul Germaniei, la Recklinghausen, în Renania de Nord-Westfalia, dar nu a găsit nicio dovadă a unor posibile alte atacuri.
Poliția nu a precizat dacă acest bărbat, a cărui identificare era încă în curs dar care a fost recunoscut de rude ca fiind un tunisian pe nume Tarek Belgacem, a fost înregistrat ca solicitant de azil în Germania. Dar o sursă apropiată dosarului a confirmat acest lucru. El s-ar fi înregistrat în Germania sub patru identităţi diferite şi dând naţionalităţi variabile, de exemplu siriană, marocană sau georgiană. El ar fi depus cererea de azil sub numele de Walid Salihi.
Potrivit săptămânalului german Welt am Sonntag, bărbatul, care avea asupra sa un jurământ de credinţă faţă de ISIS, îşi pictase simbolul ISIS pe peretele din căminul de la Recklingshausen.
Der Spiegel scrie că acesta s-ar fi fotografiat cu drapelul ISIS, ceea ce ar fi determinat autorităţile locale să-l catalogheze drept potenţial periculos.
Suspectul a dispărut de la Recklingshausen în decembrie.
Ministrul francez de Interne, Bernard Cazeneuve, a declarat că ceea ce se ştie este fără îndoială originea sa tunisiană şi că numele său ar fi Tarek Belgacem. Acesta ar fi stat în mai multe ţări ale UE, cum ar fi Luxemburg, Elveţia şi Germania.
Tarek Belgacem, care şi-a activat cartela SIM germană în septembrie, a sosit în Franţa la 24 decembrie. În afară de Germania, el a mai trecut prin Elveţia, Luxemburg şi România, precizează Journal du Dimanche.
La exact un an de la atentatele contra publicaţiei Charlie Hebdo, care s-au soldat cu 12 morți, acest bărbat a încercat să intre înarmat cu un cuțit de măcelărie și un fals dispozitiv exploziv în comisariatul de poliție din Goutte d'Or, un cartier popular din Paris.
El nu a răspuns la ordinele de a se opri ale polițiștilor, care au deschis atunci focul. O revendicare jihadistă, inclusiv un jurământ de credință față de organizația Statul Islamic, a fost găsită asupra sa, potrivit autorităților franceze.
O cartela SIM germană pentru telefon mobil a fost de asemenea găsită la el.

Alte stiri din Externe

Ultima oră