Fragmente de dronă au fost găsite în România într-o fermă de lângă granița cu Ucraina

29 Mar 2024
Fragmente de dronă au fost găsite în România într-o fermă de lângă granița cu Ucraina

Ministerul român al Apărării spune că fragmente de dronă au fost găsite într-o fermă de lângă granița cu Ucraina, scrie SkyNews

Autoritătile spun că ferma este situată în apropierea fluviului Dunărea, care desparte Ucraina de România la marginea de sud-vest a Ucrainei. Mai multe echipe de căutare ale armatei au fost trimise pe Insula Brăila Mare pentru a investiga, a spus presa locală.

Localnicii au auzit „zgomote ciudate” și au distribuit imagini care păreau să arate drona căzând din cer.

„În seara zilei de 28 martie, au fost identificate fragmente care par să fi provenit de la un dispozitiv aerian [dronă] pe un teren agricol din Insula Brăila Mare”, a precizat Ministerul Apărării.

„Ministerul Apărării Naționale, împreună cu structurile specializate din cadrul sistemului național de apărare, ordine publică și securitate națională, efectuează o anchetă a incidentului de vineri, 29 martie, conform procedurilor operaționale specifice”.

Aceasta vine după ce autoritățile din Moldova au declarat că trei explozii au fost auzite în apropierea graniței cu Ucraina peste noapte, potrivit rapoartelor din presa locală.

Exploziile par să fi avut loc în regiunea Novodnestrovsk a Ucrainei, chiar la nord de granița cu Moldova, dar au putut fi auzite din Moldova

Oficialii ucraineni au declarat că forțele lor au distrus peste noapte 58 de drone de atac lansate de Rusia, precum și 26 de rachete de croazieră.

Alte stiri din Externe

Ultima oră