Copil român de 11 ani: Dacă aș fi Angela Merkel, aș face toți oamenii fericiți

10 Noi 2015
Copil român de 11 ani: Dacă aș fi Angela Merkel, aș face toți oamenii fericiți
Ministerul Educației și Cercetării din Germania finanțează un program de dezvoltare pentru copii din familii nevoiașe din Germania. 24 de copii, printre care și o fetiță de 11 ani din România, au participat la evenimentul care a durat o săptămână în timpul vacanței din octombrie și a avut loc în localitatea germană Dietzenbach, aflată în apropriere de Frankfurt.

Copiii au fost rugați să scrie pe o hârtie o poveste sau o dorință, iar cele 24 de povești sau dorințe au fost adunate, pentru a fi publicate într-o carte.

”Dacă aș fi Angela Merkel aș face toți oamenii fericiți, fiindcă aș avea grijă ca toți să aibă o casă, un loc de muncă și copii”, a scris Clementina, o fetiță de 11 de ani din România.

Ea se află de patru luni în Germania și studiază la școala Helen-Keller. Mentorul proiectului Yuussef Errais este foarte mulțumit de pașii parcurși de fetița româncă.

”A început să se înțeleagă foarte bine cu lumea din jur și deja știe să scrie în limba germană, o limbă străină pentru ea. Este remarcabil progresul pe care l-a realizat în doar patru luni”, a declarat Errais, pentru portalul de știri din Offenbach, op-online.de.

”Am avut mai multe solicitări decât locuri disponibile. Primim copii doar cu vârste cuprinse între zece și 13 ani, care provin din familii de imigranți cu probleme de integrare, fiindcă de obicei aceștia petrec vacanțele singuri acasă.

La finalul săptămânii de lucru, ei pot lua cartea cu poveștile lor acasă. Punem accentul pe creativitate, dar și pe citit și vizitat muzee. Dintre cei 24 de copii, doar trei au mărturisit că au citit o carte în viața lor”, a încheiat bărbatul de 33 de ani.

Alte stiri din Externe

Ultima oră