EXCLUSIV. Cum a fost arestat Bivolaru la Paris (VIDEO)

29 Feb 2016 | scris de Cristi Semeghin
EXCLUSIV. Cum a fost arestat Bivolaru la Paris (VIDEO)

 Corespondentul mariustuca.ro la Paris oferă noi amănunte din povestea arestării lui Bivolaru la Paris.

În ambianța Salonului de Carte și Ziare de Colecție, ce s-a desfășurat la Paris între 26 și 29 februarie 2016, în Galeria Champerette, guru Bivolaru a intrat curios, așa cum anunța și sloganul expoziției, dar nu a ieșit colecționar, ci cu cătușe la mâini. Cauza principală a deznodământului la care nu se aștepta fiind măsurile de securitate extremă impuse în Franța de atentatele ce au avut loc la 13 noiembrie anul trecut, și care au făcut posibilă identificarea sa între vizitatorii monitorizați probabil printr-un sistem video de supraveghere.

Bivolaru a venit singur, neînsoțit de nicio spirală a adepților săi, a achitat biletul de intrare și a apucat să treacă în revistă câteva dintre standurile expoziției. Un client destul de fidel, spun vânzătorii de la salon, în special interesat de cărți ezoterice și, cum altfel, erotice. De data aceasta a dat banii pe o carte de anatomie, după care câțiva polițiști îmbrăcați în civil de la Brigade de recherche nationale des fugitifs (BNRF), l-au luat, l-au scos afara, i-au pus cătușele și l-au imortalizat în mai multe instantanee, nu pentru posteritate, ci pentru corespondența cu oamenii legii din România.

Calm, fără să se opună, Bivolaru a mai jucat o carte susținând cu tărie că documentele sale sunt veritabile, doar că autoritățile franceze au sesizat nota discordantă între actele emise de statul bulgar și faptul că persoana pe care o aveau în custodie habar n-avea de boabă de bulgară. Un lucru uimitor având în vedere că vârsta și talentul l-ar fi putut plasa printre urmăritorii de "Studio Hix", emisiune a televiziunii bulgare, către care erau orientate toate antenele Capitalei în perioada comunistă și cu ajutorul căreia o mulțime de români au avut ocazia să învețe să se înțeleagă cu vecinii de la sud de Dunăre.

În momentul de față Gregorian Bivolaru este încarcerat în închisoarea de maximă siguranță de la Fresnes, în apropierea Parisului, așteptând extrădarea sa în țară, unde urmează să execute condamnarea la șase ani primită cu dedicație din partea instanței, prin sentință definitivă, asta în timp ce componenții spiralelor au început să se plângă de linsaj mediatic. 

Alte stiri din Externe

Ultima oră