”Europa nu este creștină!”. Afirmația vine din gura unui comisar european

10 Mai 2016 | scris de Marina Constantinoiu
”Europa nu este creștină!”. Afirmația vine din gura unui comisar european


Întrebat ce părere are despre alegerea ca primar al Londrei a lui Sadiq Khan, de origine pakistaneză și confesiune musulmană, Pierre Moscovici, comisar european pentru Afaceri Economice și Financiare, a relansat o veche controversă.
”Chiar dacă, e adevărat, pe continentul nostru există o populație majoritară care este, să spunem, de religie sau de cultură creștină, Europa nu este creștină. Eu nu cred în rădăcinile creștine ale Europei. Eu cred că Europa este unită și diversă”, a spus Moscovici la postul BFM TV.
Apoi, el a completat că alegerea de la Londra constituie un simbol al progresismului și al europeismului. Un simbol frumos.
Noul primar al Londrei, Sadiq Khan, primul edil musulman al unei mari capitale occidentale, a salutat alegerea sa ca fiind un triumf asupra fricii.
Sadiq Khan, un laburist de 45 de ani, fiu al unor imigranți pakistanezi, și-a învins principalul rival — conservatorul Zac Goldsmith, 41 de ani, fiul al miliardarului Jimmy Goldsmith. La depunerea jurământului, el a promis să reprezinte toate comunitățile și să facă în așa fel încât toți londonezii să poată beneficia de oportunitățile pe care le oferă orașul.

Alte stiri din Externe

Ultima oră