GRAV. Documente secrete despre securitatea aeroportului Koln-Bonn au ajuns pe Internet

21 Apr 2016 | scris de Istvan Deak
GRAV. Documente secrete despre securitatea aeroportului Koln-Bonn au ajuns pe Internet


Documentul de 230 de pagini conținea nu doar planul de acțiune în caz de urgență, cum ar fi, de exemplu, o catastrofă naturală sau un accident de avion, ci și instrucțiuni privind acțiunea în caz de atentate teroriste sau luări de ostatici.
Documentul a fost îndepărtat doar după ce jurnaliști de la ZDF au cerut furnizorului de acces Internet al aeroportului să comenteze situația.
Răspunsul administrației preciza că doar un număr limitat de persoane a avut acces la textul integral al planului de acțiune și că aeroportul a publicat doar extrase care nu conțineau nicio informație confidențială.
Dar, potrivit expertului în terorism al ZDF, Elmar Thevessen, textul publicat evoca date importante, cum ar fi numerele de telefon ale șefilor și informații referitoare la puncte vulnerabile ale aeroportului.
Potrivit lui Elmar Thevessen, această scurgere de date poate prezenta riscuri pentru securitatea aeroportului. Teoriștii ar putea profita de acest plan pentru a amplasa bombe și a face în așa fel încât să crească mult numărul victimelor.
Anterior, jihadiștii grupării teroriste ISIS au difuzat pe contul lor de Twitter imagini ale clădirii aeroportului Koln-Bonn, avertizând că există risc de atacuri teroriste în Germania.

Alte stiri din Externe

Ultima oră