Elev creștin, ucis în bătaie din cauza sărăciei familiei și a urii religioase

12 Sep 2017
Elev creștin, ucis în bătaie din cauza sărăciei familiei și a  urii religioase

Un tânăr în vârstă de 17 ani, a fost insultat  zilnic de profesori și ceilalți elevi din cauza sărăciei și a religiei sale, totul culminând cu moartea sa, cauzată de un atac violent al mai multor colegi de clasă, informează The Independent.

Săracă, familia din care făcea parte Sharoon Masih a făcut eforturi considerabile de-a lungul mai multor ani pentru ca acesta să poată avea acces la o educație mai bună, sperând că într-o bună zi acestea vor fi recompensate. 

Numai că, problemele au început pentru tânărul de 17 ani chiar din prima zi de școală, când, din cauza faptului că nu și-a putut permite să cumpărare și uniforma cerută de instituția de învățământ, a fost pălmuit de profesori și ținut în afara clasei.

Un alt element care a făcut ca Sharoon să devină ținta ironiilor și a atacurilor colegilor săi a fost religia, fiind singurul creștin din clasă. Apropiații victimei susțin că băiatul era insultat periodic din cauza religiei sale. și că era îndemnat să se convertească la islam.

Totul a culminat în a treia zi de școală, când tânărul a fost atacat de mai mulți colegi, agresiune motivată de faptul că și-ar fi permis să bea apă din același pahar din care băuse mai devreme un coleg musulman.

Unul din profesori a declarat că nu a remarcat incidentul, și declară că a aflat despre ce s-a petrecut din presă, în ciuda faptului că unii dintre martori l-au plasat la fața locului, citind un ziar.

Unul dintre agresori a fost arestat, dar nu a dezvăluit polițiștilor numele celorlalți atacatori,  Suspectul a spus că l-a lovit pe Sharoon pentru că acesta i-ar fi spart ecranul telefonului.

În urma incidentului, unul dintre elevi, pe numele său Muhammad Ahmed Rana, a fost arestat, însă nu a vrut să spună dacă au mai fost și alți agresori. Suspectul a declarat că l-a lovit pe Masih, după ce acesta i-ar fi spart ecranul telefonului.
Autopsia a confirmat faptul că baiatul a murit în urma loviturilor încasate.

Alte stiri din Externe

Ultima oră