Decizie dură! Șofer român condamnat la patru ani cu executare pentru trafic de refugiați

20 Aug 2015
Decizie dură! Șofer român condamnat la patru ani cu executare pentru trafic de refugiați
Fără doar și poate lucrurile au scăpat de sub control în Europa. Ungaria pare singura țară din sud-estul Europei decisă să lupte cu toate mijloacele împotriva imigrației ilegale pe teritoriul Uniunii Europene.  

În acest sens, controalele în trafic și la punctele de trecere a frontierei au fost sporite. Mai grav este că tot mai mulți șoferi români se implică în traficul cu refugiați, cu promisiunea că și în cazul în care vor fi prinși nu riscă mai mult de o amendă sau o condamnare cu suspendare.

Ei bine, de miercuri se pare că își riscă și libertatea, fiindcă Judecătoria Budapesta a dictat una dintre cele mai aspre sentințe.

Un șofer român care a luat bani ca să transporte 36 de refugiați din Budapesta la Passau (Germania) a fost condamnat la patru ani de închisoare cu executare.

Conform alfahir.ro, la data de 26 iulie el s-a întâlnit cu două persoane necunoscute în Gara de Est din Budapesta și au ajuns la un acord, în urma căruia el își asuma în calitate de șofer să transporte 36 de persoane, între care afgani, irakieni și sirieni, în Germania, la Passau.

Aceștia nu dețineau nici un fel de acte și intraseră ilegal în Ungaria. Încă din acea zi, românul a urcat toate cele 36 de persoane, între care și mulți copii, în duba sa, care avea o suprafață liberă de doar șase metri pătrați, doi metri lățime pe trei lungime.

Aceștia nu au beneficiat de nici o gură de aerisire, nici de apă potabilă și urmau să stea presați timp de cinci ore, cât ar fi durat drumul.

Norocul refugiatilor a fost că mașina a fost verificată în cadrul unui control de rutină la puțin timp după ce a părăsit capitala Ungariei. Polițiștii susțin că la valul de căldură din acea perioadă și la condițiile inumane de transport, “excursia” s-ar fi putut solda chiar și cu victime omenești.

Românul a fost arestat pe loc și acuzat de trafic de persoane. Într-un demers judiciar rapid, el a fost condamnat miercuri la patru ani de închisoare cu executare și cinci ani de interdicție pe teritoriul Ungariei.

Decizia nu este definitivă și a fost atacată prin recurs. Instanța a decis ca până la soluționarea apelului bărbatul să rămână în arest preventiv. (I.D)

Alte stiri din Externe

Ultima oră