Regimul comunist de la Phenian a executat cu tunul doi oficiali. Pentru nesupunere!

30 Aug 2016 | scris de Marina Constantinoiu
Regimul comunist de la Phenian a executat cu tunul doi oficiali. Pentru nesupunere!


Informaţia a fost difuzată de un cotidian din Coreea de Sud, care citează surse familiarizate cu situaţia de la Phenian.

Cotidianul precizează că este vorba despre Hwang Min, fost ministru al Agriculturii, și Ri Yong Jin, un responsabil din Ministerul Educației. Ei ar fi fost executați cu un tun antiaerian, la o academie militară din Phenian.

Informația nu a putut fi confirmată în mod independent, iar Ministerul sud-coreean al Reunificării, care se ocupă de problemele legate de Coreea de Nord, nu a comentat-o deocamdată.

Conform cotidianului sud-coreean, fostul ministru al Agriculturii ar fi fost executat pentru că planurile sale politice erau văzute drept o amenințare de liderul suprem, Kim Jong Un. Cât despre Ri, acesta a fost prins moțăind în timpul unei ședințe cu Kim și ulterior anchetat pentru corupție și lipsă de respect față de lider, adaugă JoongAng Ilbo.
Kim Jong Un a preluat puterea în 2011, după decesul tatălui său, Kim Jong Il, și și-a consolidat-o inclusiv prin epurări și execuții de înalți responsabili.

Alte stiri din Externe

Ultima oră