Majoritatea copiilor dintr-o şcoală din Glasgow, din România şi Slovacia

02 Mai 2016 | scris de Gabriela Antoniu
Majoritatea copiilor dintr-o şcoală din Glasgow, din România şi Slovacia

Copiii nu vorbesc limba engleză, iar directoarea şcolii din Annette Street, Shirley Taylor, spune că aceasta este o problemă deoarece profesorii care predau aici ştiu numai limba engleză. Adolescenţi aflaţi în Scoţia de mai mult timp sunt folosiţi, neoficial, ca translatori pentru elevi.

Mai mult, şcoala colaborează cu studenţii de la Strathclyde Business School pentru o strângere de fonduri, donaţiile urmând să fie folosite pentru cumpărarea de materiale didactice. 

"Nu avem nici un copil scoţian în această şcoală. Majoritatea copiilor care frecventează această şcoală sunt din familii de romi provenite din  România şi Slovacia. Familiile din Slovacia ajung la Govanhill deoarece este o zonă în care imigranţii vin din tradiţie", spune Shirley Taylor.

Aceste familii  se stabilesc aici, vorbesc cu cei de acasă, vorba se duce şi aşa vin şi alţii la şcoala primară din Annette Street, a explicat directoarea.

Un purtător de cuvânt al Consiliului Local Glasgow a declarat că diversitatea şi multiculturalitatea din şcoli fac din Glasgow un oraş minunat, care a ajuns să fie recunoscut pentru acest lucru.

"Copii şi tinerii noştri pot învăţa unii de la alţii. Aproape 140 de limbi sunt vorbite în şcolile din Glasgow. Învăţând şi lucrând împreună, devin toleranţi", a mai spus acesta.

Alte stiri din Externe

Ultima oră