Charlie Hebdo scandalizează din nou, de data asta pe tema cutremurului din Italia. Cu ce îi compară pe italieni

04 Sep 2016 | scris de Marina Constantinoiu
Charlie Hebdo scandalizează din nou, de data asta pe tema cutremurului din Italia. Cu ce îi compară pe italieni


Căci o caricatură dată publicităţii de revistă prezintă victimele cutremurului de acum câteva zile din Italia drept varietăţi de paste.
În 2015, o lume întreagă a fost şocată de oribilul atac terorist care a vizat redacţia Charlie Hebdo, iar Internetul s-a solidarizat cu redacţia, celebra formulare „Je suis Charlie” circulând pe toate reţelele de socializare.
Acum, umorul celor de la Charlie Hebdo este considerat jignitor, mai ales că în Italia numărul celor decedaţi în urma seismului se ridică la aproape 300.
Caricatura este intitulată „Cutremur în stil italian” și în ea apare un bărbat în picioare acoperit de sânge cu comentariul „penne în sos tomat”, alături de un bărbat zgâriat, cu comentariul „penne gratinate”. În desen mai apare și o clădire prăbușită cu mai multe etaje din care ies printre dărâmături mai multe perechi de picioare, iar comentariul este „Lasagna”.

charlie hebdo cutremur 97372700

Amatrice, un oraș extrem de afectat de cutremurul de săptămâna trecută, este celebru pentru sosul de paste care îi poartă numele, amatriciana.
Deși mulți italieni au dat dovadă de solidaritate cu revista după atacul terorist din 2015, caricatura din ultima ediție a Charlie Hebdo a fost numită pe rețelele de socializare „teribilă”, „de prost gust” și „lipsită de respect”. Mulți italieni au scris pe rețelele sociale „Nu mai sunt Charlie Hebdo”.
Charlie Hebdo a răspuns la controversa creată publicând încă o caricatură pe pagina sa de Facebook care se referă la faptul că în trecut s-a descoperit că Mafia italiană ar controla diverse companii italiene de construcție.
În desen apare o persoană pe jumătate îngropată în dărâmături, iar comentariul este „Italieni, nu Charlie Hebdo v-a construit locuințele, ci Mafia!”.

charlie raspuns

Alte stiri din Externe

Ultima oră