Celebrul scriitor Mario Vargas Llosa, împotriva "puciştilor" catalani

08 Oct 2017
Celebrul scriitor Mario Vargas Llosa, împotriva "puciştilor" catalani

Scriitorul Mario Vargas Llosa, laureat al premiului Nobel pentru literatură, a participat duminică la mitingul din Barcelona în favoarea unității Spaniei.

"Democrația spaniolă tot aici va fi și nicio conjurație separatistă nu o va distruge. Trăiască libertatea, visca Catalonia (trăiască Catalonia, în limba catalană — n.r.) și trăiască Spania", a spus Vargas Llosa în discursul pe care l-a susținut în fața a zeci de mii de oameni care au participat la mitingul din Barcelona în favoarea unității Spaniei, conform agerpres.ro.

Llosa, născut în Peru, dar care are și cetățenie spaniolă, a adus un omagiu Barcelonei, "capitala spaniolă a culturii, deschisă către lume". "Vrem Catalonia să redevină capitala culturală a Spaniei așa cum era atunci când eu am venit să trăiesc aici", a declarat romancierul în vârstă de 81 de ani, laureat al premiului Nobel pentru literatură în anul 2010, care a trăit în capitala catalană în anii '70 ai secolului trecut.

"Pasiunea poate fi distructivă și feroce atunci când este animată de fanatism și rasism. Cea mai rea dintre toate, cea care a provocat cele mai mari distrugeri în istorie, este pasiunea naționalistă", a spus Vargas Llosa. "Este nevoie de ceva mai mult decât o conjurație pucistă (...) pentru a distruge ceea ce s-a construit în 500 de ani de istorie, nu vom permite acest lucru. Aici s-au strâns cetățeni pașnici care cred în conviețuire și în libertate. Le-am demonstrat acestor separatiști minoritari că Spania este o țară modernă", a mai declarat scriitorul. Separatiștii, a mai spus Vargas Llosa, reprezintă "o conjurație care vrea să reducă (Spania) la o țară din lumea a treia".

SHARE

Eurofrutas Temporar

Alte stiri din Externe

Ultima oră