Campanie şocantă a unui hotel. Ai mai mânca dacă ai vedea aşa ceva?

16 Iun 2015
Campanie şocantă a unui hotel. Ai mai mânca dacă ai vedea aşa ceva?
Un hotel eleveţian de lux foloseşte în restaurantul său imagini şocante cu copii înfometaţi din Africa, în încercarea de a-i determina pe turiştii lacomi să reducă risipa de alimente, scrie dailymail.co.uk.

Brigitte Heller, managerul hotelui de patru stele din Lucerna, susţine că a recurs la o asemenea măsură drastică după ce a observat că din ce în ce mai multă mâncare era aruncată după mesele gen bufet suedez, iar ea nu putea să ignore o astfel de problemă.

Ca urmare, au fost puse pe mese afişe, însoţite de fotografii cu copii africani înfometaţi.  „Bună dimineaţa, dragi oaspeţi. Din motive etice şi morale, în Elveţia, noi nu aruncăm mâncarea.Vă rugăm să vă puneţi pe farfurii atât cât mâncaţi. Vă mulţumim pentru înţelegere”, se arată într-un anunţ, redactat în limbile engleză şi chineză.

Şi continuă: ”Copiii malnutriţi mor, iar în Elveţia oamenii risipesc mâncarea, o aruncă. În Elveţia, acest lucru este inacceptabil etic şi moral”.

Sub fotografia unui copil înfometat scrie: „Ajutor. Ajutor. Vă mulţumim că faceţi lumea mai bună - conducerea hotelului”.

Sub o altă fotografie în care apar un vultur şi un copil înfometat scrie: „Vulturul aşteaptă moartea copilului malnutrit”.
Ziarul local Blick scrie că managerul hotelului elveţian a susţinut că luna trecută, oaspeţii chinezi ai hotelului şi-au umplut farfuriile cu mâncare pe care apoi au lăsat-o acolo..



Conform Shangaiist.com, 35% din rezervările la hotel provin din ţări asiatice. „Văzând câtă mâncare se aruncă într-o zi normală, m-a deranjat din punct de vedere etic. Am introdus aceste avertismente pentru a-i face pe oameni conştienţi, le arătăm imagini cu copii morţi de foame. Nu mă preocupă faptul că aş putea jigni turiştii. Încerc să fac diferenţa. Nu pot schimba lumea, dar acesta este un început”, a mai spus Brigitte Heller.

Ea a mai spus că deja are un feedback pozitiv la aceste măsuri: „Facem progrese şi ceva se schimbă”.

Alte stiri din Externe

Ultima oră