General american: O brigadă de blindate, staționată permanent în Europa, ar descuraja Rusia

21 Apr 2016 | scris de Cristi Ionescu
General american: O brigadă de blindate, staționată permanent în Europa, ar descuraja Rusia

Generalul Curtis Scaparrotti, numit de președintele Barack Obama pentru a prelua conducerea Comandamentului European al Forțelor Armate ale SUA și viitor comandant suprem al forțelor aliate NATO, a subliniat că a căzut de acord cu ceilalți responsabili militari că Rusia reprezintă cea mai gravă amenințare pentru Statele Unite.

Generalul Scaparrotti le-a spus membrilor Comisiei senatoriale pentru forțele armate că Washingtonul ar trebui să furnizeze Ucrainei armele de care are nevoie pentru a se apăra în fața forțelor sprijinite de Rusia, inclusiv lansatoare de rachete antitanc de tip Javelin. El a mai menționat că este "îngrijorat" din cauza amenințării reprezentate de submarinele ruse pentru căile comerciale ale Statelor Unite.

El a subliniat că o brigadă americană de blindate staționată permanent ar fi mai eficientă să descurajeze agresiunea Rusiei în regiune decât actuala prezență prin rotație. "O brigadă permanentă stabilește legături cu elementele de susținere ale tuturor forțelor din SUA, precum și o relație permanentă cu toți aliații noștri", a spus el. "Oferă mai multă substanță și mai multă putere în edificarea de relații", a adăugat generalul Scaparrotti.

Alte stiri din Externe

Ultima oră