După florile olandeze, Rusia a început războiul cu bobocii de rață din Ucraina

17 Aug 2015
După florile olandeze, Rusia a început războiul cu bobocii de rață din Ucraina
Autoritățile sanitare din Rusia au confiscat, eutanasiat și ars 50 de boboci de rață care au ajuns pe teritoriul Rusiei din Ucraina. Rușii acuză Ucraina că bobocii de rață au fost introduși pe teritoriul țării  de către ”o persoană specializată în acest tip de contrabandă”. Acesta ”a cumpărat păsările de la o piață din orașul ucrainean Harkov și urma să-i vândă în Rusia, fără să plătească taxele vamale”, scrie The Moscow Times.

”Bobocii de rață nu aveau documente însoțitoare corespunzătoare, așa că a fost luată decizia distrugerii lor”, a declarat Svetlana Zaporojcenko, șefa direcției regionale din Belgorod a autorității sanitar-veterinare ruse, Roselhoznadzor.

Președintele Vladimir Putin a semnat luna trecută un decret prin care ordona distrugerea produselor alimentare provenite din țări care au introdus sancțiuni împotriva Rusiei. Printre acestea se numără și Ucraina. Autoritățile ruse au distrus deja cantități impresionante de fructe și legume provenite din Occident, dar și flori olandeze.

Alte stiri din Externe

Ultima oră