Un politician german i-a trimis lui Merkel un autobuz plin cu refugiaţi

14 Ian 2016 | scris de Gabriela Antoniu
Un politician german i-a trimis lui Merkel un autobuz plin cu refugiaţi

Un purtător de cuvânt al lui Peter Dreier a confirmat pentru Reuters că 31 de refugiaţi au făcut o excursie de 550 de kilometri la Berlin. Un video postat pe site ziarului german Die Welt arată cum ofiţeri de poliţie păzesc zeci de femei şi bărbaţi dintr-un autobuz, pe un drum de ţară.  

Dreier pare să se fi ţinut astfel de o "promisiune" făcută anul trecut lui Merkel, într-o convorbire telefonică. "Dacă Germania ia 1 milion de refugiaţi, asta înseamnă că, matematic, 1.800 vin în districtul meu. Îi voi primi, dar dacă sunt mai mulţi, vi-i voi trimite la birou", ar fi spus Dreier, conform Die Welt. Dreier, care nu a nu a comentat informaţia, reprezintă Freie Waehler, un grup independent de politicieni care nu au o politică comună, dar fac campanie, mai ales la nivel local, pe probleme individuale. 

Presiunile asupra lui Merkel pentru a opri valul de refugiaţi, care vin în Germania, sunt tot mai mari. Mulţi dintre aceştia provin din zone de război din Orientul Mijlociu sau Africa. 1,1 millioane de persoane au sosit anul trecut în Germania şi câteva mii continuă să sosească în fiecare zi.

Frustrarea în Bavaria, principalul punct de intrare al imigranţilor în Germania, este mare mai ales că aliaţii conservatori ai lui Merkel, CSU, au cerut insistent plafonarea numărului de imigranţi, dar cancelarul german a refuzat pe motiv că este imposibil de aplicat.

Alte stiri din Externe

Ultima oră