Bild: Guvernul german a pregătit un scenariu de război cu Rusia

01 Mar 2024
Bild: Guvernul german a pregătit un scenariu de război cu Rusia

Guvernul federal german se pregătește din ce în ce mai concret pentru un posibil atac al Rusiei asupra NATO și Germaniei, scrie Bild

Într-o lucrare de 13 pagini pentru Bundestag („Analiza riscurilor pentru protecția civilă”), guvernul federal parcurge procesul unei amenințări care duce la începutul războiului și posibilele consecințe.

Atacul Rusiei înseamnă „o schimbare fundamentală a situației de securitate pentru Europa în ansamblu”, se arată în raport. Ca țară centrală și puternică din punct de vedere geografic, Germania în special este vizata de potențialii oponenți. Un atac al unui agresor „pe teritoriul alianței NATO și apărarea națională sunt, prin urmare, scenarii plauzibile”.

Potrivit raportului guvernului, așa ar putea izbucni războiul:

Faza I

Campanii de dezinformare, în special în media și rețelele sociale. Acestea sunt menite să „împartă populația, să destabilizeze societatea și să submineze încrederea în democrația liberală”. În același timp, ar putea exista atacuri cibernetice asupra computerelor și internetului, precum și acte de sabotaj și atacuri asupra unor instalații importante („infrastructură critică”: centrale electrice, linii electrice, baraje).

Ceea ce este caracteristic acestei faze este că „operațiunile se desfășoară în principal în secret, astfel încât acțiunile individuale nu pot fi atribuite în mod clar unui stat sau actor comandat de stat”.

Faza II

Trupele agresorului (adică Rusia) mărșăluiesc la granițele teritoriului NATO. NATO răspunde prin staționarea propriilor trupe la granița de est ca un mijloc de descurajare. Primii locuitori fug din zona afectată. Spionajul, atacurile cibernetice, actele de sabotaj și atacurile sunt în creștere – mai ales pentru a întârzia mișcările trupelor NATO. Sateliții din spațiu sunt din ce în ce mai dezactivați.

Au loc primele atacuri asupra a trei facilități logistice din zonele metropolitane germane - de exemplu, instalații de apă, companii chimice și reactoare nucleare. Agenții de război chimic ar putea fi eliberați. Scop: să împiedice transportul trupelor și să submineze încrederea populației.

Faza III

Atacul militar rusesc asupra NATO. „Există atacuri selective folosind arme convenționale și mijloace neconvenționale, inclusiv asupra țintelor de pe teritoriul Republicii Federale Germania.”

Numeroși sateliți din spațiu sunt perturbați sau distruși.

Faza IV

RĂZBOI! Rusia pătrunde în Germania cu armata sa. Există „operațiuni de luptă pe uscat, pe mare și în aer pe teritoriul Germaniei”. Războiul în spațiu se extinde – pentru prima dată există un „conflict de proporții globale” în spațiu.

Detonează Rusia bomba electronică?

În raportul său, guvernul presupune că Rusia nu se sfiește să folosească agenți chimici, biologici sau chiar bombe nucleare tactice în timpul unui război.

De asemenea, se poate utiliza un așa-numit impuls electromagnetic nuclear (NEMP, „e-bomb”), care dezactivează toate dispozitivele electrice de la sol de la o înălțime de 50 de kilometri deasupra pământului.

Raportul guvernului concluzionează că Kremlinul poate face aproape orice: „Evenimentele reale din ultimii ani” arată că Moscova este pregătită să folosească arme chimice.

Rusia a folosit în mod repetat agenți de război chimic împotriva oponenților precum criticul de la Kremlin Alexei Navalny, care a murit între timp într-un lagăr de prizonieri din Rusia. Raportul: „Se poate observa și o creștere a amenințărilor cu arme nucleare de la Kremlin”.

Alte stiri din Externe

Ultima oră