BELGIA. Bătaie cu topor și bâtă de baseball între două familii de români, de la o iubire interzisă

10 Mai 2016 | scris de Marina Constantinoiu
BELGIA. Bătaie cu topor și bâtă de baseball între două familii de români, de la o iubire interzisă


În total, șase persoane au fost rănite, printre care și un bărbat de 50 de ani, care a fost rănit serios, scrie 7sur7.be.
Duminică seara, în jurul orei 21:20, fratele fetei s-a deplasat la domiciliul familiei de români cu intenții foarte clare. Era însoțit de mai mulți prieteni și de alți membri ai familiei sale, dar și în posesia unui topor și a unei bâte de baseball.
Sorin Miruț (53 de ani) și Florin Dascălu (48 de ani) erau la masă, în curte, cu fiul lor, nepoții și două nepoate. Între cele două familii a izbucnit scandalul.
Sorin a fost prima victimă a încăierării, când a deschis poarta. A fost lovit la cap cu o bară metalică, după cum a declarat jurnaliștilor de la Het Laatste Nieuws. Dintr-o dată, în locuința sa au pătruns zece persoane înarmate.
”Familia mea, speriată – trei bărbați, trei femei și doi copii de 4 și 6 ani – fugea în toate direcțiile”, povestește acesta. ”Fratele femei l-a atacat direct pe nepotul meu, cel care este în centrul poveștii, și toată lumea încerca să se apere. Era ca la război. Ne-am apărat cu mâinile goale de această bandă și am încercat să scăpăm. Fiul meu a luat o pompă pentru bicicletă și a încercat să se protejeze, dar degeaba. Ei au continuat să îl lovească pe nepotul meu până au decis să iasă din curte”, povestește acesta pentru presă.
Agresorii au fugit la bordul a patru mașini. ”Au dat peste piciorul meu cu mașina, când au fugit”, precizează Sorin. Nepotul lui Sorin avea brațele pline de sânge.
Vecinii și familia românilor au chemat rapid poliția și ajutoare. Sorin, fiul său, nepotul și iubita lui Florica, lovită și ea la cap cu o bâtă de baseball, pentru că a vrut să își protejeze soțul, au fost duși de poliție la spitalul din Diest.
După ce au primit îngrijiri, membrii familiei au fost luați la comisariatul de poliție. ”Dintr-o dată, eram delincvenți. Am fost percheziționați, a trebuit să ne predăm tot ce aveam asupra noastră, am fost duși în mai multe celule. Iubita mea are dureri cronice de spate, nici nu a putut să ia medicamente. De neînțeles. Abia a doua zi am fost audiați de cineva. Pe la prânz am putut să ne întoarcem acasă”, declară Sorin.
Familia Dascălu a sosit acum patru ani în Belgia și s-a instalat la Scherpenheuvel. Vecinii descriu familia ca fiind una liniștită, fără să fi înregistrat incidente, și apreciată.
”Pentru noi nu e așa de grav, dar soția și nepoții mei sunt încă traumatizați. Cei mici nici nu îndrăznesc să mai coboare scările singuri”, adaugă acesta.
Poliția anchetează cazul, pista fiind o poveste de iubire interzisă.

Alte stiri din Externe

Ultima oră