Avertisment de la Paris."Dacă toți refugiații vin în Europa, Statul Islamic a câștigat meciul"

08 Sep 2015
Avertisment de la Paris.
Dupa primele zile de euforie privind a”solidaritatea cu cei alungati de Statul Islamic” incep sa apara indoieli dar si critici la adresa acestei”invazii” a refugiatilor din Siria.

Ministrul de externe francez Laurent Fabius si-a exprimat ingrijorarea, inantea unei intalniri cu omologul sau iordanian,cu privire la afluxul urias de refugiati din zona Orientului Mijlociu.

“Este foarte dificil, dar dacă toți acești refugiați vin în Europa sau în altă parte, Statul Islamic a câștigat jocul. Este necesar ca Orientul Mijlociu să rămână Orientul Mijlociu, este important ca diversitatea să fie conservată”, a declarat oficialul francez.
Franta si Iordania au organizat la Paris conferinta “Orientul Mijlociu trebuie sa ramana Orientul Mijlociu”, un semnal de alama asupra faptului ca aceasta zona risca sa ramana “de o singura culoare:cea musulmana”.

Cam patru milioane de refugiati din Siria si Irak se afla in acest moment in Liban,Turcia si Iordania si sunt semne ca cei mai multi dintre ei vor sa ajunga in Occident.  

Alte stiri din Externe

Ultima oră