Autocar cu români, ȚINTA unui atentat terorist, în Ungaria?

19 Mai 2015
Autocar cu români, ȚINTA unui atentat terorist, în Ungaria?
O bombă artizanală descoperită într-un autocar plin cu pasageri, care efectua o cursă de la Praga (Cehia) către Varna (Bulgaria) ar putea fi opera organizaţiei sunnite Stat Islamic, activă în Irak, Siria şi Libia.

Site-un de știri Hungarytoday.hu relatează că bomba, care era amplasată într-o canistră cu combustibil, a fost descoperită întâmplător, duminică după-amiază la Budapesta, după ce şoferul autocarului a simţit un miros ciudat şi s-a dus să verifice compartimentul de bagaje. El a descoperit canistra, care era aşezată alături de bagajele obişnuite ale pasagerilor şi se vărsase. O echipă de genişti a fost chemată, iar pasagerii au fost evacuaţi şi transferaţi într-un alt autocar, cu care au ajuns luni dimineaţă la Varna.

Autorităţile din Cehia, Slovacia şi Ungaria au declanşat o anchetă şi au prelevat amprente din autocar şi de pe canistră pentru a încerca să-l identifice pe cel care a amplasat bomba. Surse din Bulgaria, citate de site-ul unguresc, cred că este destul de plauzibil ca dispozitivul artizanal să fi fost plasat de reţeaua teroristă Stat Islamic (Stat islamic în Irak şi Siria / Stat Islamic în Irak şi Levant - SI/SIIS/SIIL), iar anchetatorii nu exclud posibilitatea unui complot terorist islamist.

Mediafax relatează că la bordul autocarului, care transporta 34 de pasageri și doi șoferi, se aflau și cetățeni români, dar informația nu este confirmată oficial.



Alte stiri din Externe

Ultima oră