Australia rămâne pe poziţii în privinţa refugiaţilor sirieni. Ce a ANUNŢAT premierul Tony Abbott pentru 2015-2016

06 Sep 2015
Australia rămâne pe poziţii în privinţa refugiaţilor sirieni. Ce a ANUNŢAT  premierul Tony Abbott pentru 2015-2016
Premierul australian Tony Abbott a declarat că țara sa va primi o proporție mai mare de refugiați sirieni în contextul crizei ce afectează Europa, dar nu va rezivui în creștere cota sa pentru un an, relatează AFP. Europa se confruntă cu cea mai gravă criză migratorie de la cel De-al Doilea Război Mondial, cu imigranți care încearcă să ajungă la granițele sale, mulți dintre ei venind din Siria, potrivit agerpres.ro. 

Politica de imigrație australiană este extrem de restrictivă și premierul conservator Tony Abbott a apreciat că moartea tragică a băiețelului Aylan Kurdi, al cărui trup a fost găsit pe o plajă din Turcia, nu a făcut decât să consolideze pozițiile Canberrei. Laburiștii ca și Verzii au cerut guvernului să extindă cota de primire a refugiaților. Dar Tony Abbott a anunțat că pentru 2015-2016 cota va rămâne neschimbată la 13.750 de persoane.

Totuși, guvernul este pregătit să primească mai mulți oameni originari din această regiune afectată în cadrul programul său umanitar de primire a refugiaților și suntem pregătiți să furnizăm mai mult ajutor financiar UNHCR (Înaltului Comisariat al ONU pentru Refugiați)', a declarat premierul în fața ziariștilor, la Canberra.

Alte stiri din Externe

Ultima oră