O nouă amânare în procesul ”contabilului de la Auschwitz”

07 Mai 2015
O nouă amânare în procesul ”contabilului de la Auschwitz”
Oskar Groning, bărbatul de 93 de ani care trebuie să răspundă în faţa legii pentru faptele comise în lagărul de la Auschwitz în timpul Celui de-al Doilea Război Mondial, este mult prea bolnav pentru a se prezenta la proces.
Săptămâna aceasta, Judecătoria Luneberg a programat două termene de judecată pentru contabilul SS. Dacă miercuri Groning a părut apatic şi şedinţa a trebuit întreruptă, joi acesta nu s-a mai prezentat în faţa instanţei, avocaţii săi invocând faptul că starea lui de sănătate nu îi permite să continue procesul la ora actuală.

„Nu există nici un indiciu că bărbatul doar ar simula. În zilele următoare se va lua o decizie, dacă acesta va fi analizat de un medic desemnat de instanţă. Programul de desfăşurare a procesului a fost afectat prin această neprezentare, care probabil va amâna data verdictului final”, a anunţat judecătorul, citat de publicația germanăDer Spiegel.
Următorul termen este programat marţi, 12 mai. Groning este acuzat de complicitate la crimă în peste 300.000 de cazuri în timpul acţiunii din Ungaria din vara lui 1944. Încă de la startul procesului, bărbatul şi-a recunoscut vina morală.
 
Mai multe detalii despre procesul ”contabilului de la Auschwitz”, aici.
Despre mărturia terifiantă depusă în instanță de o femeie originară din România, pe larg, în articolul publicat de mariustuca.ro aici.

Alte stiri din Externe

Ultima oră