ATAC TERORIST în Israel. Un palestinian a deschis focul într-o stație de autobuz din centrul oraşului Beersheba. IMAGINI CAMERE DE SUPRAVEGHERE

19 Oct 2015
ATAC TERORIST în Israel. Un palestinian a deschis focul într-o stație de autobuz din centrul oraşului Beersheba. IMAGINI CAMERE DE SUPRAVEGHERE
Un soldat a fost ucis şi alţi cel puțin zece oameni au fost răniţi, după ce un palestinian a deschis focul într-o staţie de autobuz din centrul oraşului Beersheba, sudul Israelului. Atacatorul a fost omorât la rândul său de forţele de ordine. În confuzia creată, un imigrant din Eritreea, despre care forţele de ordine credeau că e al doilea atacator, a fost împuşcat în cap de către poliţişti şi bătut de către mulţime, scrie The Jerusalem Post.
 
Poliția israeliană a început duminică construcția unui zid prezentat ca temporar în Ierusalimul de Est și destinat să protejeze o zonă de colonizare de atacuri lansate dintr-un cartier palestinian vecin. Zidul, care ar trebui să ajungă la 300 metri lungime, urmează să separe Jabal Moukabber, de unde provin unii dintre autorii recentelor atacuri antiisraeliene, de cartierul de colonizare evreiesc Armon Hanetsiv.
 
Valul de violență ce zguduie de la 1 octombrie Israelul și teritoriile palestiniene ridică temeri legate de declanșarea unei noi intifada. Cel puțin 42 de palestinieni au fost uciși, dintre care mai mulți autori de atacuri cu cuțit și arme de foc, și sute au fost răniți. Cel puțin șapte israelieni au murit și zeci au fost răniți.
 
Ridicarea zidului intervine la câteva zile de la stabilirea unor puncte de control israeliene la intrarea în cartiere din Ierusalimul de Est, inclusiv Jabal Moukabber, destinate să oprească valul de atacuri.
 

Alte stiri din Externe

Ultima oră