Armata de teracotă a Chinei are noi recruţi

06 Mai 2015
Armata de teracotă a Chinei are noi recruţi
Noi săpături în apropierea mausoleului împăratului Qin Shihaung, fondatorul dinastiei Qin, indică existenţa a aproximativ 1400 de soldaţi de teracotă în mărime naturală. Pentru a ajuta la săpături, arheologii au folosit tehnici de scanare digitală, scrie Daily Mail.

Ei estimează că situl din Xi'an, provincia chineză Shaanxi, unde se presupune că au fost aşezaţi arcaşii şi cavaleria, adăposteşte şi 89 de care de război, cu tot cu statuile cailor. Este prima săpătură care se face în sit din 2008, când activitatea a fost oprită din cauza lipsei de personal calificat. Unele dintre cele mai rafinate statui au fost scoase la lumină încă de la primele excavări, inclusiv un războinic cu faţa verde. Această descoperire sugerează că armata de soldaţi a fost cândva colorată, dar s-a decolorat în timp.

Yuan Zhongyi, unul dintre arheologii şefi de proiect, a declarat că noul sit arheologic conţine „esenţa soldaţilor de tercotă” datorită mixului pe care îl conţine- arcaşi, soldaţi şi cavaleria. Armata de teracotă a fost descoperită pentru prima dată din întâmplare în 1974 de nişte fermieri din Lintong District, Xi'an.

Acum doi ani, de 1 Mai, cinci exemplare din faimoasa expoziţie chineză au fost expuse la Muzeul Naţional de Istorie din Bucureşti, până la 1 august.

Alte stiri din Externe

Ultima oră