Antony Blinken: „Nu vor fi soldați americani” în Ucraina

02 Apr 2024
Antony Blinken: „Nu vor fi soldați americani” în Ucraina

Secretarul de stat american Antony Blinken s-a aflat la Paris unde a discutat cu Emmanuel Macron pe subiectele cooperării franco-americane pentru ajutorul Ucrainei, situația din Orientul Mijlociu și Sudanul. „Nu vor fi soldați americani” la fața locului, a spus Antony Blinken într-un interviu pentru postul LCI

"Nu se va intampla niciodata." Secretarul de stat american este convins că „dorința lui Putin” de a lua Kievul și de a „sterge întreaga țară” nu se va întâmpla niciodată.

„Putin nu are niciun interes în extinderea conflictului, și mai ales la o țară NATO”, ceea ce ar declanșa reacția altor membri, a spus Antony Blinken la LCI. „Un centimetru, sau chiar un milimetru”, a asigurat el, amintind de articolul 5 al Alianței.

De asemenea, a spus ca încredere în continuarea NATO, chiar dacă Donald Trump ar urma să câștige următoarele alegeri prezidențiale.

„A existat o teamă” ca Moscova să recurgă la arme nucleare, a confirmat secretarul de stat american.

„Nu va fi nici un singur soldat american pe pământul ucrainean”, a confirmat Blinken spunând ca este o chestiune de securitate națională americană să nu se îndrepte spre o confruntare directă cu Rusia.

„Orice vor decide, noi îi vom sprijini.” Antony Blinken a estimat ă numai Ucraina trebuie să decidă dacă trebuie să cedeze teritoriu Rusiei pentru stabilirea unei încetări a focului.

O strângere de mână Biden-Putin? „Dacă politica lui se schimbă, nimic nu este exclus”, a reacționat Antony Blinken.

Alte stiri din Externe

Ultima oră