Momentul în care ambasadorul rus ESTE ÎMPUȘCAT (VIDEO) Acesta este ATACATORUL

19 Dec 2016 | scris de Marina Constantinoiu
Momentul în care ambasadorul rus ESTE ÎMPUȘCAT (VIDEO) Acesta este ATACATORUL

Ambasadorul rus la Ankara a fost împușcat mortal luni seara în capitala Turciei, în timp ce rostea un discurs la inaugurarea unei expoziții foto. Anunțul privind decesul său a fost făcut, după ce presa din întreaga lume a relatat despre el, și de Ministerul rus de Externe.

Pe rețelele de socializare au apărut deja imagini de la locul faptei, inclusiv cu atacatorul.

Potrivit unui corespondent al cotidianului Hurriyet, care era prezent la fața locului în momentul incidentului, atacatorul ar fi tras mai întâi un foc de armă în aer, apoi a tras în diplomat, lovindu-l în spate.

Martori oculari precizează că între forțele de poliție și agresor ar fi avut loc un schimb de focuri. Cel puțin trei persoane ar fi fost rănite în urma acestui atac, mai scrie Sputnik France. Atacatorul ar fi strigat ”Allah Akhbar!” (Allah e mare!) și chiar ”răzbunare pentru Alep”.

Atacul s-a produs într-o galerie de artă modernă din Ankara, în timpul inaugurării expoziției foto intitulate ”Rusia văzută de turci”.

ucigasul

 

Există mai multe înregistrări video postate pe Youtube în care este surprins momentul atacului.

Forțele de securitate turce au anunțat că bărbatul era ofițer de poliție și lucra în Ankara.

Acest atac a avut loc în ajunul vizitei ministrului de externe al Turciei, Mevlut Cavusoglu, la Moscova, pentru consultări cu omologii săi rus și iranian cu privire la Siria.

Atât Moscova cât și Ankara sunt implicate în conflictul sirian, iar Turcia este gazda a peste un milion de refugiați sirieni. Guvernul de la Ankara este un suporter al opoziției siriene, în timp ce Kremlinul îl susține pe președintele sirian Bashar al-Assad.

Situația a fost și mai tensionată în ultimele săptămâni când forțele siriene, cu ajutorul armatei ruse, au bombardat estul orașului Alep, ceea ce a dus la o criză umanitară de proporții.

Atacul nu a fost încă revendicat, dar militanți ai grupării Statul Islamic sunt activi în Turcia și au organizat mai multe atentate teroriste.

Ministrul turc de Interne a anunțat că atacatorul este un polițist din trupele speciale, născut în 1994. Numele acestuia este Mevlüt Mert Altıntaş.

ATENȚIE, IMAGINI CU MARE ÎNCĂRCĂTURĂ EMOȚIONALĂ!

 

Alte stiri din Externe

Ultima oră