Ambasada Rusiei în SUA spune că nu a primit o notificare privind un atac terorist iminent

25 Mar 2024
Ambasada Rusiei în SUA spune că nu a primit o notificare privind un atac terorist iminent

Ambasada Rusiei la Washington spune că nu a primit niciun avertisment cu privire la un potențial atac terorist la Moscova din partea SUA, a declarat duminică ambasadorul în Statele Unite, Anatoli Antonov, agenției de presă de stat ruse RIA Novosti, scrie CNN

Misiunea diplomatică a SUA i-a avertizat pe americani să „evite adunările mari” la începutul lunii martie din cauza rapoartelor „că extremiștii au planuri iminente de a viza adunările mari la Moscova”.

La începutul acestei săptămâni, Putin a respins aceste avertismente, spunând FSB că avertismentele ambasadei sunt „provocatoare” și „șantaj total”.

„Nu am primit notificări sau mesaje în avans”, a declarat Antonov pentru RIA.

„Am acordat atenție acestui lucru, dar... nu am avut contacte nici cu Casa Albă, nici cu Departamentul de Stat în această problemă”, a adăugat el.

În lumina atacului de vineri de la Crocus, Antonov a declarat pentru RIA Novosti că contactele dintre SUA și Federația Rusă în lupta împotriva terorismului au fost „distruse”, adăugând că vina nu este a Moscovei.

„Le-am reamintit mereu americanilor că președintele nostru a fost primul care, în 2001, le-a întins mâna americanilor și și-a declarat disponibilitatea de a oferi ajutor. Și ceva a funcționat, a funcționat... și nu este vina noastră că toate acestea au fost distruse astăzi”, a spus el.

Alte stiri din Externe

Ultima oră