A ştiut regina Elisabeta adevărul despre accidentul prinţesei Diana? Reacţia şocantă a reginei

15 Aug 2015
A ştiut regina Elisabeta adevărul despre accidentul prinţesei Diana? Reacţia şocantă a reginei
 Primele vorbe ale Reginei Elisabeta a II-a a Marii Britanii, la aflarea veştii privind accidentul în care şi-a pierdut viaţa prinţesa Diana, ar fi fost:”Cineva trebuie să fi uns frânele”. Într-un articol pentru Daily Mail, biografa familiei regale, Ingrid Seward, autoarea cărţii „The Queen’s speech : An intimate portrait of the Queen in her own words” (Un portret intim al Reginei, în propriile sale cuvinte), dezvăluie mirarea reginei la aflarea primelor veşti privind accidentul prinţesei, înainte de a afla despre moartea acesteia. O frază însă a atras atenţia şi denotă relaţia complexă dintre cele două femei.

Potrivit unui martor, regina, care nu credea informaţia, a spus că „probabil cineva a uns frânele”.

Prinţesa Diana, supranumită şi Prinţesa Inimilor, a murit în august 1997 într-un accident de maşină în Franţa.

Moartea sa prematură a declanşat un doliu naţional, iar regina a fost aspru criticată că nu a ieşit în public, ci a rămas la reşedinţa sa de vară de la Balmoral, în Scoţia, nerevenind la Londra. Din acest motiv nu a fost lăsat drapelul în bernă la Buckingham Palace, pentru că, potrivit protocolului, stindardul regal trebuie să fluture acolo unde se află regina.

Potrivit lui Ingris Seward, decizia de a rămâne în Scoţia a fost luată pentru a le da o şansă celor doi copii ai Dianei, prinţii William şi Harry, de a-şi reveni din şocul provocat de moartea mamei lor. Potrivit specialistei în familia regală, prioritatea reginei era de a proteja copiii.

 

Alte stiri din Externe

Ultima oră