A murit Prince. Cântărețul, găsit mort în studioul său de înregistrări

21 Apr 2016 | scris de Cristi Ionescu
A murit Prince. Cântărețul, găsit mort în studioul său de înregistrări

Prince Rogers Nelson (Prince) a murit, avea 57 de ani.

Muzicianul a fost găsit mort în studioul de înregistrări in Minesotta, informează TMZ.com. Informația a fost confirmată pentru media de mai multe persoane din anturajul cântărețului.

Politia din Carver County a precizat ca nu va oferi mai multe informatii până la finalizarea anchetei deschise în acest caz.

În urmă cu șase zile avionul cu care călătorea Prince efectuase o aterizare de urgență pe aeroportul din Moline pentru ca artistul să fie internat, suferind din cauza unei gripe severe.

UPDATE: Prince a fost găsit inconştient în liftul clădirii în care se aflau şi locuinţa şi studioul de înregistrări. La 24 de minute după sosirea ambulanţei, care venise la un apel către 911, a fost declarat decesul muzicianului.

Hollywood-ul reacționează la aflarea veștii șocante

Imediat după anunțarea veștii, industria muzicală, șocată, a început să reacționeze pe rețelele de socializare. Condoleanțe, tristețe, cuvinte care descriu durerea abundă pe Twitter, Instagram și Facebook.


Colegi din lumea entertainment-ului au ținut să posteze amintiri legate de Prince, dar și să-și exprime șocul la aflarea veștii privind decesul acestuia, la numai 57 de ani, în Minnesota.
Dată fiind incredibila sa influență în lumea muzicii, a filmului, dar și a industriei modei, dispariția lui Prince reprezintă o pierdere imensă, comentează tmz.com.


Billy Idol: Oh, Doamne, nu pot să cred că Prince a murit...a fost un talent imens... Odihnește-te în pace!


Katy Perry: Și pur și simplu lumea a pierdut din magie. Odihnește-te în pace, Prince! Îți mulțumim că ne-ai dat atât de mult!


Shaq: Odihnește-te în pace, Prince! Încă un simbol care se duce prea repede


Alyssa Milano: Odinește-te lână îngeri!


Samuel L. Jackson: Sunt zdorbit. Știrile anunță că Prince a murit!? E adevărat? Este o pierdere imensă pentru noi toți!!!! Ce geniu! Sunt fără cuvinte.


Justin Timberlake: Sunt amorțit. Șocat. Nu poate fi adevărat

Halle Berry: Astăzi este o zi foarte tristă. Muzica lui m-a redat mie. El va fi pentru mine întotdeauna numărul 1.

Simply Red: Șocant, vești foarte triste despre Prince. Un muzician cu un talent imens și un compozitor pe măsură. 2016 s-a dovedit a fi un an negru pentru lumea artelor.

Lenny Kravitz: Fratele meu în muzică... Cel care mi-a arătat ce posibilități am, cel care a schimbat totul și care și-a păstrat integritatea până la capăt, s-a dus. Inima mea e zdrobită.


Michael Keaton: Nimeni, nimeni, nimeni nu a fost ca Prince. Incomparabil.


Gloria Estefan: Sunt atât de tristă că l-am pierdut pe Prince, legenda, maestrul, simbolul muzical care nu a cunoscut granițe. A lăsat urme de neegalat în muzică. Odihnește-te în pace!

Quincy Jones: Odihnește-te în pace, Prince! Un artist adevărat în fiecare sens al cuvântului. S-a dus mult prea devreme.

Spike Lee: Îmi lipsește fratele meu Prince. A fost o mare figură, avea un imens simț al umorului.

Paulo Coelho a postat pe Twitter o imagine înfățișându-l pe Prince, și a notat:”Regele, care era numit Prinț (Prince)”

Chelsea Clinton (fiica fostului președinte al SUA): Își mulțumesc, Prince. Toate gândurile și rugăciunile mele merg acum către toți la care țineai

Latoya Jackson: Ce zi tristă! Îmi pare nespus de rău să aud că Prince a murit! Ce talent incredibil!

Magic Johnson: Sunt devastat de moartea prietenului meu, Prince...

Aretha Franklin: "Este un şoc îngrozitor. Este cu adevărat suprarealist. Totul este pur şi simplu incredibil. Prince era unic"

Lionel Richie: Nu pot să cred! Sunt în şoc total. Am atâtea amintiri minunate! O să îmi lipsească

Madonna: Sunt prăbuşită. A fost un adevărat vizionar, care a schimbat lumea

Mick Jagger: Talentul lui Prince era fără limite. A fost un artist revoluţionar, un mare muzician, compozitor.

Şi preşedintele Statelor Unite, Barack Obama, a ţinut să îi aducă un omagiu lui Prince. Iată mai jos comunicatul preşedintelui american.

Barack Obama: Lumea a pierdut astăzi un simbol al creativităţii. Michelle şi cu mine ne alăturăm milioanelor de fani din întreaga lume pentru a deplânge decesul subit al lui Prince.

Puţini artişti au influenţat sunetul şi traiectoria muzicii într-o manieră mai distinctă, sau au atins mai mulţi oameni cu talentul lor.

Ca unul dintre cei mai prolifici şi înzestraţi muzicieni ai timpurilor noastre, Prince a făcut toate astea. Funk. R/B. rock and roll. A fost un grozav virtuoz, un interpret electrizant.

„Un spirit putenic transcende regulile”, spunea cândva Prince – şi niciun spirit nu a fost mai puternic, mai creativ şi mai hotărât ca al său. Gândurile noastre şi rugăciunile noastre merg la familia sa, la formaţia sa şi la toţi cei care l-au iubit.

 

Imagini de la ultimul concert al lui Prince, susținut săptămâna trecută în Atlanta.

Alte stiri din Externe

Ultima oră