Tudor Gheorghe a lansat “Vă dau un an din viaţa mea” şi se pregăteşte de o nouă carte: “M-a convins Marius Tucă să scot cartea de versuri pe care o tot aman”

26 Oct 2016 | scris de Cristi Severin
Tudor Gheorghe a lansat “Vă dau un an din viaţa mea” şi se pregăteşte de o nouă carte: “M-a convins Marius Tucă să scot cartea de versuri pe care o tot aman”

Cantautorul a declarat, la eveniment, că "De azi încolo veţi avea ocazia să citiţi o carte care nu e mare, se citeşte foarte uşor, este scrisă cu mult umor, cu tristeţe, cuamaraciune, dar este o carte în care veţi vedea, veţi întrezări că urmează să scriu lucruri mult mai importante", a afirmat Tudor Gheorghe.

Cu ocazia lansării aceluiaşi volum, dar la Craiova, “neica al neamului românesc”, a spus: "Se zice că marii scriitori sunt slabi oratori. Sorescu se bâlbâia săracul când vorbea, dar când se aşeza să scrie era genial. Eu nu am să vorbesc precum Sorescu. Mă aflu într-o nouă ipostază, că scriitor. Am fost întrebat ce o să fac când nu o să mai cant. Domnii mei, am ce să fac. Această prima carte arată că am ce face după ce nu o să mai cant, pentru că să fim normali, viaţă e viaţă, anii sunt ani, trec şi când nu voi mai avea vigoare, forţa glasului meu care să pătrundă cu acurateţe şi cu duritate de multe ori în suflete dumneavoastră, atunci mă voi retrage. Nu o să stau să fac play-back-uri după discuri imprimate în tinereţe şi să fiu penibil. Nu. Voi avea luciditatea şi demnitatea să fac pasul înapoi şi să mă retrag şi să scriu. Deja scriu la o altă carte, m-a convins Marius Tucă să scot cartea de versuri pe care o tot aman. Gestul meu de a cânta poezia română este atât de frumos că am avut tăria să mă reneg pe mine că poet şi să las marea poezie să vorbească prin glasul meu”.

Prefaţa volumului, aparut la editura "Scrisul romanesc",  este semnată de Dumitru Radu Popescu iar coperta este realizată de Adrian Tudor, fiul Georgetei şi al lui Tudor Gheorghe. Volumul va putea fi achiziţionat în Bucureşti şi la concertul "Toamna Simfonic", pe care Tudor Gheorghe îl va susţine miercuri la Sala Palatului.

Alte stiri din Carte

Ultima oră