„Nu mâncaţi niciodată singuri”: cum să îți creezi legături de afaceri cu alte persoane

02 Iun 2015
„Nu mâncaţi niciodată singuri”: cum să îți creezi legături de afaceri cu alte persoane
Ați auzit de Keith Ferrazzi? Autor de bestselleruri cu articole în The Wall Street Journal, Harvard Business Review, Inc. și Fast Company, Ferrazi este ceea ce se cheamă un specialist în networking. Lăsați rețelele de socializare – care aduc multe, mai puțin socializare – pentru că adevăratul succes în afaceri stă în realizarea propriei rețele de networking. Iar acest lucru nu se face decât interacționănd cu lumea în mod direct.

Doriți să reușiți în viață? Să urcați pe scara succesului personal? Secretul, după spusele maestrului în networking Keith Ferrazzi, este să vă creați legături cu alte persoane. După cum a descoperit autorul încă din primii săi ani de viață, lucrul care îi diferențiază pe oamenii de sucess de ceilalți este modul în care utilizează puterea relațiilor, astfel încât toată lumea să câștige. 

În „Nu mâncați niciodată singuri”, Ferrazzi prezintă pașii exacți și mentalitatea de care se folosește pentru a lua legătura cu miile de colegi, prieteni și asociați din lista sa de contacte, oameni pe care i-a ajutat și care l-au ajutat la rândul lor. De la publicarea în anul 2005 a volumului, creșterea rețelelor sociale și noile stiluri colaborative de management au făcut ca sfaturile sale să fie chiar mai importante pentru orice persoană care își dorește un avantaj în domeniul afacerilor. 

Stilul lui Ferrazzi de a se conecta cu lumea din jurul său se bazează pe generozitate și pe a-i ajuta pe prietenii săi să se conecteze cu alți prieteni. Ferrazzi face distincția între construirea sinceră de relații și atitudinea vizibil disperată asociată de obicei cu termenul de „networking“. Apoi, își explică sistemul de a lua legătura cu alții prin intermediul unor principii practice și demonstrate. 

Cam acest lucru vrea să îl demonstreze Ferrazzi în noul său volum, „Nu mâncați niciodată singuri”. „Ideile lui Keith despre cum se poate transforma o conferință, o ședință sau o cunoștință întâmplătoare într-o oportunitate extraordinară de succes reciproc fac această carte de neprețuit pentru oameni aflați în toate stadiile vieții personale și profesionale. O recomand cu încredere.”, scrie Jeffrey E. Garten, Decan, Yale School of Management.

Volumul a apărut, recent, la Editura Publica.
 

Alte stiri din Carte

Ultima oră