Scriitorul Marian Nazat lansează, vineri, "Jurnalul banalităţii", la Bookfest

21 Mai 2015
Scriitorul Marian Nazat lansează, vineri,
 Marian Nazat, talentat condei, dar și renumit avocat, lansează, vineri, la orele 17:00, la standul editurii RAO de la Bookfest, ”Jurnalul banalității”, o carte cu elemente autobiografice. Volumul surprinde momente din viaţa autorului ca avocat, unde sala paşilor pierduţi devine o Sală a Justiţiei cu vibraţie, soţ, tată şi bunic, dar şi pagini din copilărie, aspecte din lumea politică sau din cotidianul de zi cu zi din România. Autorul privește rândurile așternute ca pe o spovedanie. La finalul căreia să spună, asemenea lui Cesare Pavese, doar atât:”Mă prezint în fața ochilor voștri reci cu toate durerile, speranțele și slăbiciunile mele. Nu cer milă, nici îngăduință, nici laude, nici mângâieri, ci numai trei sau patru ore din viața noastră”.

Inserate între aceste tablouri, maximele din înţelepciunea chineză îi oferă autorului un prilej de a comenta pe marginea lor, dezvăluind propria concepţie despre lume, viaţă şi univers.

Sub condeiul lui Marian Nazat au mai apărut la Rao: ”Ţara de cobai”, ”România târâş”, ”România oranj” şi ”Pe tălpile României”.

 

Alte stiri din Carte

Ultima oră