Un canibal, împuşcat de poliţie în timp ce mânca dintr-o femeie

19 Sep 2017 | scris de Gabriela Antoniu
Un canibal, împuşcat de poliţie în timp ce mânca dintr-o femeie

Un bărbat acuzat că a decapitat o femeie și i-a mâncat din cadavru a murit la spital după ce a fost împușcat de poliție în Africa de Sud, relatează independent.co.uk.

Aphiwe Mapekula, în vârstă de 23 de ani, a fost împușcat în braț, picior și stomac în faţa casei sale, din Mount Frere, după ce ofițerii l-au prims mâncând din cadavrul unei femei.

Este ultimul incident care implică canibalismul în Eastern Cape, după ce patru bărbați au fost acuzați de viol, uciderea și "consumarea" unor părți ale unei femei de lângă Durban, luna trecută.

Poliţia spune că săptămâna trecută l-a prins pe Mapekula când mânca din Thembisa Masumpa, o femeie de 35 de ani, pe care o cunoştea şi care, după o ceartă în familie, a fost decapitată.

Ofițerii au declarat pentru ziarele locale că suspectul a ignorat mai multe focuri de avertizare menite să-l oprească, înainte de a ameninţa polițiştii cu un cuțit după ce aceştia au deschis focul.

El a fost dus în spital, unde se presupune că a atacat și o doctoriţă după ce a fost internat și a murit trei zile mai târziu, pe 12 septembrie.

Mama sa, care a dat prima alarma atunci când l-a văzut pe fiul său că a atacat-o pe Masumpa în timp ce încerca să iasă din casă. "N-am crescut niciodată un fiu ca acesta. Nu mi-am imaginat niciodată asta", .a declarat ea pentru Daily Dispatch.

Vecinii spun că Masumpa muncea în casă, făcând lucruri ciudate și spăla în curte când a fost atacată de Mapekula.

Purtătorul de cuvânt al poliției locale, căpitanul Edith Mjoko, a declarat că femeii i-a fost tăiat gâtul cu un cuţit. "Când mama suspectului a văzut ce se întâmplă, ea s-a grăbit și a chemat poliția. Când au sosit poliţiştii, suspectul mânca din carnea decedatei. Poliția i-a ordonat să se oprească și să se predea. Au fost trase mai multe focuri de avertizare pentru a-l descuraja, dar în zadar.", a spus el.

Primarul localităţii, Bulelwa Mabengu, a spus că la mijloc este "abuzul de droguri și substanțe interzise". Vecinii l-au descris pe Mapekula ca fiind un introvertit care a renunțat la universitate şi s-a luptat cu dependența de droguri.

Un purtător de cuvânt al departamentului local de sănătate, Sizwe Kupelo, a declarat pentru HeraldLive: "A fost internat sâmbătă după ce a fost transferat de la spitalul Madzikane KaZulu din KwaBhaca cu plăgi împuşcate și a necesitat intervenții chirurgicale de urgență. Din păcate, Mapekula a murit în primele ore ale dimineții, la ora 4.35. "

Alte stiri din Bizar

Ultima oră