A treia grefă de penis reușită în Africa de Sud!

26 Mai 2017 | scris de Magda Marincovici
A treia grefă de penis reușită în Africa de Sud!

Timp de 17 ani, un sud-african a trăit fără penis, amputat în urma unor complicații generate de circumcizie. La data de 21 aprilie anul acesta, viața lui a devenit aproape normală. Chirurgii de la Spitalul Tygerberg (Africa de Sud) au reușit, pentru a doua oară, să grefeze un penis întreg.

După ce au prelevat penisul de la un donator decedat, medicii au realizat grefa, intervenție care a durat peste nouă ore. Intervenția este una de microchirurgie: s-au grefat vase de sânge foarte fine, nervi, uretra și corpul cavernos. Toate aceste componente sunt necesare pentru eliminarea urinei și funcția sexuală.

Profesorul Andre Van der Merwe, care a participat la această dificilă intervenție chirurgicală, l-a descris, astfel pe acest pacient: este unul dintre cei mai fericiți din spital.

Trebuie subliniat că intervenția este o reușită. Nu se manifestă niciun semn de respingere a grefei.

Dar povestea sud-africanului nu se termină aici. El este consultat periodic de medicii care l-au operat. După șase luni, el va reuși să urineze normal și să aibă raporturi sexule normale. 

Primul pacient din lume care a beneficiat de o asemenea grefă a devenit tată după aproximativ un an de la intervenția chirurgicală, efectuată de aceeași echipă medicală sud-africană. Potrivit site-ului pourquoidocteur, care transmite aceste informații, medicii din Africa de Sud reușesc, astfel, a treia grefă de penis. 

 

Alte stiri din Sanatate

Ultima oră