Ursul care a spart mai multe case şi a băut afinată va fi împuşcat

29 Mar 2018 | scris de Gabriela Antoniu
Ursul care a spart mai multe case şi a băut afinată va fi împuşcat

Autoritățile vânătoreşti din România și-au dat acordul să împuşte un urs care a intrat în casele sătenilor și s-a servit cu mâncare, îngrozindu-i pe localnici, relatează foxnews.com.

Jozsef Benke, director local al Asociației de Vânătoare și Pescuit, a declarat că ursul brun, în vârstă de aproximativ cinci ani, a spart uşile şi ferestrele unor case din comuna Suseni, judeţul Harghita.

El a declarat joi pentru Associated Press că ursul "a dat iama" prin bucătării în timp ce proprietarul dormea și s-a delectat cu zahăr, bomboane și untură. Benke, care a primit joi aprobarea de a împuşca ursul, chiar a susținut că animalul a consumat afinată, o băutură locală pe bază de alcool.

Benke a declarat recent, pentru „Adevărul“, că ursul intrase în şase case de vacanţe din zona satului Liban, comuna harghiteană Suseni. „A produs pagube la uşi, a spart ceva geamuri. A intrat într-o cămară, a mâncat ce a găsit acolo. Şi ceva de umor: a băut afinată şi apoi s-a dus la pădure şi a adormit sub primul molid“, a povestit el.

Anul trecut, în Harghita, au fost raportate autorităţilor 17 atacuri ale urşilor. România are între 5.000 și 6.000 de urși sălbatici, iar în judeţul Harghita trăiesc 1000 de exemplare.

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră