Băsescu riscă amendă sau închisoare în dosarul de şantaj. Procurorii i-au schimbat încadrarea juridică

02 Sep 2015
Băsescu riscă amendă sau închisoare în dosarul de şantaj. Procurorii i-au schimbat încadrarea juridică
Fostul preşedinte Traian Băsescu s-a prezentat azi la Parchetul General în dosarul de şantaj deschis în urma plângerii depuse de senatorul PSD Gabriela Firea. El a declarat la ieşirea de la Parchet că procurorii i-au schimbat încadrarea juridică de la şantaj, la ameninţare.

Dacă la sosirea la Parchet, fostul preşedinte declara că e pregătit pentru orice, la plecare, el a susţinut că "uşor-uşor, justiţia se apropie de adevăr". La sediul Parchetului, fostul şef al statului a fost aşteptat de o mulţime de oameni şi jurnalişti.Nu au lipsit nici huiduielile, mai multe persoane scandând "La puşcărie!".

Conform Codului penal, în caz de şantaj, Băsescu risca 5 ani de închisoare. Prin schimbarea încadrării juridice,  fostul preşedinte este pasibil de o amendă penală sau de închisoare de la 3 luni la doi ani.

Procurorii au redeschis, la 30 decembrie 2014, dosarul în care Gabriela Firea îl acuză pe Traian Băsescu de şantaj, întrucât fostul şef al statului nu mai beneficiază de imunitate. Scandalul a început în aprilie anul trecut când Băsescu a spus despre Gabriela Firea că este "o bună jurnalistă, dar este catastrofală ca jurist". în acea perioadă, Gabriela Firea făcea parte din comisia de anchetă parlamentară privind achiziţionarea terenului de la Nana de familia Băsescu.

"Mai bine ar sta în banca ei şi s-ar ocupa ce se întâmplă pe moşia soţului ei, unde e primar. Că s-ar putea să nu îl mai găsească într-o zi acasă, dacă nu e atentă. Înţeleg că în parohia lui se întâmplă destule lucruri rele", a spus Băsescu.

El a mai spus că Gabriela Firea este "o şantajistă de profesie". "Nu e un atac la o femeie, e un atac la o şantajistă care pretinde să fie respectatată ca senator al României, după ce a făcut bine şcoala turnătorului Felix", a susţinut Băsescu.

Citiţi mai multe ştiri din Actualitate!



Alte stiri din Actualitate

Ultima oră