Sentinţă în Dosarul Referendumului. Procurorii au cerut pedeapsă cu executare pentru Liviu Dragnea

05 Mai 2015
Sentinţă în Dosarul Referendumului. Procurorii au cerut pedeapsă cu executare pentru Liviu Dragnea
Dosarul Referendumul a ajuns la final. Liviu Dragnea va afla mâine, 6 mai, decizia ÎCCJ. Sentinţa nu va fi definitivă.

Liviu Dragnea este acuzat de procurorii DNA că ar fi pus la punct un sistem naţional de influenţa prin care ar fi fraudat votul la referendumul din 29 iulie 2012 de demitere a preşedintelui Traian Băsescu. Potrivit procurorilor anticorupţie, Dragnea ar fi folosit zece metode pentru fraudarea votului, printre care votul multiplu, turismul electoral şi falsificarea de semnături.

Scopul acestei acţiuni ar fi fost obţinerea unei prezenţe de minimum 60% la votul de la referendum, care să garanteze validarea acestuia.

Pe 6 septembrie 2012, Direcţia Naţională Anticorupţie a anunţat că a început urmărirea penală faţă de Liviu Dragnea.

trei ani mai târziu, pe 22 aprilie 2015,procurorul de şedinţa al DNA a cerut pedeapsa cu executare pentru Liviu Dragnea.

Procurorii au cerut şi aplicarea pedepsei complementare în cazul lui Liviu Dragnea, pe lângă pedeapsa cu executare. Liviu Dragnea a declarat la rândul său, în cuvântul final în fata judecătorilor ICCJ, că îşi susţine "cu tărie nevinovăţia" şi că a adus destule argumente pe parcursul procesului care să-i demonstreze nevinovăţia, potrivit agenţiei de presă citate. Dragnea a afirmat că "acuzaţiile pleacă de la o premisă profund greşită. Nimeni nu va mai îndrăzni de acum să cheme pe cineva la vot". (sursa Hotnews)

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră