Scandalul Arena Naţională. Dâncu despre Sava: L-am lăsat să peroreze...

10 Mar 2016 | scris de Gabriela Antoniu
Scandalul Arena Naţională. Dâncu despre Sava: L-am lăsat să peroreze...

"L-am lăsat pe primarul interimar al Bucureștilor, dar și pe cei echipa sa de campanie să someze, să interogheze, să peroreze ... despre autorizația privind protecția la incendii pentru Arena Națională. I-am lăsat să vorbească singuri pentru că nu am dorit să îi ajut să-și construiască o temă electorală dintr-o problemă publică ce trebuie rezolvată, nu transformată în spectacol politic.

Nu aş fi avut intenția să intru în detalii atât de complexe pe acest subiect dacă primarul interimar nu ar fi depășit limita în încercarea de a arunca pisica în curțile vecinilor care s-au străduit să-l ajute", scrie joi Vasile Dâncu, pe Facebook.

El precizează că, în calitate de ministru al Dezvoltării, nu are nici o atribuţie în luarea vreunei decizii privind rezultatele testelor de laborator care se fac asupra materialului din care este confecţionată membrana acoperişului retractabil al stadionului.

Dâncu spune că, împreună cu ministrul Internelor Petre Tobă și conducerea IGSU, a organizat, în perioada ianuarie-februarie 2016, la sediul Ministerului Dezvoltării, o serie de întâlniri care au avut ca temă identificarea măsurilor și acţiunilor care să poată conduce la punerea în funcţiune, în condiţiile legii, a Arenei Naţionale, la care au participat inclusiv doi consilieri personali al primarului general interimar şi directorul executiv pentru investiţii din Primăria Capitalei.

Pe parcursul acestor întâlniri, specialiştii au identificat o serie de măsuri cum ar fi: menţinerea în stare închisă a cubului central (acoperişul retractabil) pe toată durata evenimentului sportiv; mutarea cabinei de la intrarea principală pentru a nu afecta circulaţia/evacuarea în zonă; suplimentarea numărului de jandarmi şi a personalului de ordine. Ca urmare, ISU Bucureşti a întocmit un plan comun de acţiuni pentru asigurarea măsurilor suplimentare necesare desfăşurării în condiţii de siguranţă a manifestărilor sportive pe Național Arena.

"După realizarea planului de măsuri comune, detaliat mai sus, la ultima întâlnire desfăşurată la sediul MDRAP, în prezența mea, a ministrului Internelor, Petre Tobă, și altor conducatori de instituții, primarul general interimar a refuzat soluțiile propuse de grupul de lucru, chiar dacă planul comun de acţiuni pentru asigurarea măsurilor suplimentare necesare desfăşurării în condiţii de siguranţă a manifestărilor sportive pe stadion reprezintă o soluție legală, comunicând faptul că Domnia Sa dorește acordarea autorizației de securitate la incendiu, document care poate fi eliberat de ISU București", mai afirmă vicepremierul.

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră