Primarul din Tulcea, arestat pentru luare de mită

30 Mai 2015
Primarul din Tulcea, arestat pentru luare de mită
Primarul din Tulcea, Constantin Hogea, reținut de procurorii DNA pentru luare de mită, a fost arestat preventiv pentru 30 de zile.

Judecătorii de la Tribunalul Galaţi au admis propunerea procurorilor DNA de arestare preventivă a primarului din Tulcea, Constantin Hogea, acuzat de luare de mită şi de efectuare de operaţiuni financiare ca acte de comerţ incompatibile cu funcţia.

Și soția primarului, Valeria Hogea, este urmărită penal sub control judiciar în același dosar.

Potrivit anchetatorilor, în 26 octombrie 2007, Constantin Hogea, Valer Constantin Pop şi Maria Brudiu au semnat şi au eliberat pentru firma administrată de Cornel Constantin Georgescu o autorizaţie de construire a unui bloc de locuinţe situat în imediata apropierea unor obiective cu regim special, fără a fi obţinute avizele prealabile de la Ministerul Justiţiei şi Ministerul Apărării Naţionale, conform legislaţiei în vigoare.

Astfel, firma respectivă a obținut dreptul de a construi blocul de locuințe, chiar dacă nu erau respectate condițiile legale, și un profit viitor din vânzarea apartamentelor construite. Primarul Constantin Hogea ar fi primit mită un apartament cu trei camere situat în acel imobil, ocupat în prezent de fiica edilului.

"Pentru a disimula primirea apartamentului respectiv şi pentru a crea aparenţa că respectivul imobil intră în mod legal în proprietatea inculpatului Hogea Constantin, la aceeaşi dată, fiica şi soţia sa au încheiat cu omul de afaceri un contract de vânzare cumpărare, în care au atestat în mod mincinos faptul că contravaloarea locuinţei fusese achitată anterior", mai scriau procurorii în documentele citate.

În plus, de la începutul acestui an, Hogea, ”uzând de funcţia pe care o deţinea, s-a comportat ca administrator de fapt al unei societăţi comerciale" care aparţine soţiei sale. (V.M.)

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră