Iohannis insistă şi i-a dat mandat ministrului de Interne: România nu susţine cotele obligatorii de imigranţi

10 Sep 2015
Iohannis insistă şi i-a dat mandat ministrului de Interne: România nu susţine cotele obligatorii de imigranţi
Preşedintele Klaus Iohannis a declarat joi la Palatul Cotroceni că e nemulţumit de cota de imigranţi propusă României de Comisia Europeană şi a anunţat că l-a mandatat pe ministrul de Interne, vicepremierul Gabriel Oprea, să susţină luni, în Consiliul JAI, că România nu aderă la cotele obligatorii.

"Am luat act cu oarece nemulțumire de anunţul Comisiei Europene.Nu consider că este o soluţie şi oportun să vorbim de cote obligatorii calculate într-un mod foarte birocratic, contabiliceşte, fără a consulta statele membre. Luni, 14 septembrie, se va reuni în ședința extraordinară Consiliul JAI, unde se va lua în discuție această chestiune. Din partea României va participa ministrul de Interne, cu care am avut o discuție în această dimineață, iar mandatul ministrului de Interne la conferința JAI este să nu declare adeziunea noastră pentru cotele obligatorii", a precizat șeful statului.

Întrebat dacă România nu primește sub nicio formă mai mulți refugiați decât 1.785 de persoane, președintele Iohannis a răspuns: "Aici nu vorbim de cifre. E vorba de oameni și nu de piese care trebuie numărate, vorbim de imigranții care vin in Europa. În al doilea rând, vorbim de o solidaritate pe care România și-a declarat-o nu doar prin vorbe, ci și prin oferte de a primi un număr mare pentru noi de refugiați, ceea ce nu considerăm că este o soluție și nu cred că este oportun să vorbim de cote obligatorii calculate într-un mod foarte birocratic contabilicește aș putea spune, fără a consulta statele membre", a argumentat şeful statului.  

Citiţi mai multe ştiri din Actualitate!

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră