Ponta: România nu poate primi mai mult de 1500 de imigranţi. Şedinţă CSAT săptămâna viitoare

07 Sep 2015
Ponta: România nu poate primi mai mult de 1500 de imigranţi. Şedinţă CSAT săptămâna viitoare
Premierul Victor Ponta a declarat luni că, pe termen scurt,  România nu poate primi mai mult de 1500 de imigranţi şi a anunţat că problema va fi discută în CSAT care se va reuni săptămâna viitoare, pledând pentru rezolvarea cauzei şi nu a efectului crizei imigranţilor. 

Cu toate acestea,  Ponta susţine că România, ca membru UE, trebuie să fie solidară cu restul statelor europene, chiar dacă cei care ne cer solidaritate, ne-au refuzat accesul în spaţiul Schengen, subliniind nedreptarea care ni s-a făcut prin acest refuz .

"Avem aceleași obligații cu celelalte țări și, dacă suntem solidari la obligații, suntem solidari și la drepturi și tocmai țările care ne cer să fim solidari sunt țările care ne-au amânat în Schengen. Nu putem primi în niciun caz pe termen scurt mai mulți refugiați pe cât avem în acest moment capacitatea. În acest moment, capacitatea României este de 1.500 de locuri. (...) Împreună cu toate țările europene trebuie să ne gândim cum să facem să oprim cauza, nu efectul pentru că noi acum lucrăm la efect", a declarat premierul.

El a adăugat că şedinţa CSAT privind criza imigranţilor va avea loc săptămâna viitoare şi din acest punct de vedere trebuie să avem o poziţie foarte clară cu privire la imigranţi, la capacitatea logistică a României de a primit refugiaţi.

"Ne vom întâlni în CSAT, probabil săptămâna viitoare, pentru a discuta despre problema migranților și pentru a prezenta poziția Guvernului. România‬ trebuie să fie o țară solidară și europeană! Vom decide câți refugiați vom primi, dar trebuie să luăm în calcul câte locuri avem. Nu putem primi pe termen scurt mai multe persoane decât avem capacitate, iar în acest moment avem 1.500 de locuri dintre care circa 200 sunt deja ocupate", a explicat ulterior, pe Facebook, premierul.


Citiţi mai multe ştiri din Actualitate!

 

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră