Peste 11.000 de arbori au fost plantați la Călărași în ultimii trei ani

30 Apr 2015
Peste 11.000 de arbori au fost plantați la Călărași în ultimii trei ani
Primaria Calarasi a initiat o campanie de preintampinare a pierderilor material si umane ce pot aparea ca urmare a fenomenelor meteorologice extreme. Astfel, s-a inceput actiunea de taiere a arborilor ce reprezinta un pericol atat pentru populatie, cat si pentru cladiri.

“Până la data de 30 aprilie 2015, au fost primite 65 de cereri pentru tăiere de arbori din partea unor grupuri de cetățeni, însă s-a acționat și în urma evaluărilor făcute de Primăria Călărași. În total au fost tăiați, până la data menționată, 74 de arbori, din care 72 plopi cu diametru de peste 1 metru și cu o vârstă de peste 30 de ani. S-a acționat, în special, în cartierele Micro 6, 10 Nivele și Mircea Vodă Nord. Serviciul Public Pavaje Spații Verzi, din subordinea Primăriei Călărași, va planta, în toamnă, noi arbori pe raza municipiului, din speciile salcie, albitia, paltin, castan, cercis și pawlonia”, anuntat biroul de presa al Primariei Calarasi.

Din 2012 si pana in prezent au fost taiati 951 de arbori pe intreaga suprafata a orasului de pe Borcea si au fost plantati, in schimb, 11.777 arbori si arbusti de diferite specii.

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră