Pentru cine se cântă Imnul Naţional? Parada de 1 Decembrie împarte politicienii în două

26 Noi 2016 | scris de Mara Răducanu
Pentru cine se cântă Imnul Naţional? Parada de 1 Decembrie împarte politicienii în două

 

„Sper ca după aceste alegeri toată lumea să înțeleagă, președintele Iohannis, toate partidele, toți liderii de partide, că un război politic permanent nu ajută națiunea română. Nu ajută. Eu nu știu, de exemplu, cine l-a sfătuit să facă această greșeală uriașă cu interdicția de a participa la Ziua Națională, pentru că aici, în cazul ăsta, a confundat politica cu națiunea. 1 Decembrie nu este nici ziua lui Iohannis, nici a lui Cioloș, nici a PNL, nici a USR, este sărbătoarea conștiinței naționale și oricine, orice român, are dreptul și trebuie să se bucure de Ziua Națională și nu se pot pune restricții. Cine l-a sfătuit să facă această mișcare a greșit", a spus Dragnea, la Realitatea Tv.

Purtătorul de cuvânt al președintelui, Mădălina Dobrovolschi, a anunțat joi că de 1 Decembrie vor fi organizate cu ocazia Zilei Naționale parada militară la Arcul de Triumf și o recepție la Palatul Cotroceni, unde nu au fost invitate persoanele cu probleme penale.

CITIŢI ŞI: Restricţii în trafic, duminică, pentru repetiţiile de1 Decembrie. Pe unde nu se circulă

"Am văzut că există tot felul de discuții în spațiul public referitoare la acest subiect și țin să precizez încă de la început faptul că nu voi face referire la anumite persoane, nu voi face referire la anumite nume pentru că nu despre asta este vorba. Este vorba despre niște criterii care au stat la baza întocmirii listei cu invitați și nu pot și nici nu vreau să vă ascund faptul că în constituirea acestor criterii care au fost luate în calcul bineînțeles că în primul rând este vorba despre criteriul ca acea persoană să dețină o funcție în stat, dar să și respecte niște criterii de integritate, iar aici vorbim despre inexistența unor probleme penale", a declarat Dobrovolschi la Palatul Cotroceni.

Liviu Dragnea, Călin Popescu Tăriceanu şi Victor Ponta, săriţi la Parada de 1 Decembrie 

Liviu Dragnea, Călin Popescu Tăriceanu şi Victor Ponta nu au fost invitaţi de preşedintele Klaus Iohannis nici la parada militară de 1 Decembrie, nici la recepţia de la Cotroceni, din cauza problemelor penale pe care le au cei trei, a anunţat Mădălina Puşcalău, purtătorul de cuvânt al Preşedinţiei. Aceasta a precizat că parada militară de 1 Decembrie este organizată în contextul centenarului intrării României în Primul Război Mondial, motiv pentru care va fi centrată pe prezentarea de tehnică militară esenţială în dotarea sistemului naţional de apărare.

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră