Nebănuitele efecte ale violului comis de poliţiștii din Călărași asupra unei adolescente dispărute

11 Aug 2015
Nebănuitele efecte ale violului comis de poliţiștii din Călărași asupra unei adolescente dispărute
O fată de 15 ani ce fusese dată dispărută a fost găsită de doi poliţiști care, în loc să o ajute, au dus-o pe un câmp și au violat-o. Ȋn spaţiul public s-a acreditat apoi ideea că adolescenta fusese dată în urmărire naţională. Probabil că „undercover”, având în vedere că ea nu a figurat nici pe lista copiilor dispăruţi de pe site-ul Poliţiei Române, nici în vreun comunicat de presă, prin care se cere sprijinul populaţiei, pentru găsirea minorului dispărut. Așa cum se procedează, de obicei, în toate cazurile de copii dispăruţi, în primele 48 de ore de la dispariţie, adolescenta din Călărași a fost căutată doar de poliţia locală. Plecările voluntare ale adolescenţilor nu sunt considerate și nici tratate drept  cazuri alarmante, deși, aflaţi singuri pe străzi, ei sunt supuși unei duble victimizări. Lipsiţi de apărare, pot fi racolaţi pentru munca la negru, cerșetorie, trafic de carne de vie, prostituţie sau pedofilie.         

Fata fugise dintr-un centru de plasament din Perişoru (Călărași) luni, 3 august a.c.. A doua zi, ea a fost găsită pe străzile din Călăraşi şi a fost dusă într-un centru de plasament în regim de urgenţă. De aici, adolescenta a fugit însă din nou, iar miercuri seară, o patrulă de poliţie a găsit-o într-un parc. Cei doi purtători de uniformă au urcat-o pe fată în mașină și au dus-o pe un câmp, unde au violat-o. Abia apoi, adolescenta dispărută a devenit un subiect serios. Unul de dezbatere publică.

Ca efect al acestui scandal, dispariţiile de adolescenţi au căpătat, brusc, vizibilitate. Măcar pentru o vreme. Măcar până ce copilul dispărut întâlnește poliţistul corect, iar opinia publică uită de problema reală: că sita care-i cerne pe poliţiști e spartă în prea multe locuri, iar adolescenţii dispăruţi sunt consideraţi, cel mai adesea, doar niște cifre ce intră și ies, periodic, dintr-o evidenţă.

Astăzi, IGPR a dat două comunicate de presă, în mai puţin de 24 de ore de la  sesizarea dispariţiei a două adolescente.



FUSTEAG SLAVIŢA LARISA are 14 ani și este localitatea Satchinez, judeţul Timiş. „Ieri, 10 august a.c., minora ar fi plecat voluntar, de la domiciliu, iar până în prezent nu a mai revenit. Minora ar fi părăsit locuința în timpul nopţii, absenţa sa fiind sesizată în cursul dimineţii următoare de tatăl acesteia”, se precizează în comunicatul de presă. Larisa are 1,57 metri înălţime, 50 de kg, păr brunet, lung, ochi căprui. Nu se cunoaşte cu exactitate îmbrăcămintea ei la data dispariţiei.

Tot ieri, poliţiştii din Constanța au fost sesizaţi că RĂDUŞ IULIANA OANA (14 ani) a plecat voluntar, din data de 8 august a.c., de la domiciliul din localitatea Băneasa (Constanța). Iuliana are 1,56 m înălţime, 67 de kg, păr şaten și ochi verzi. La data plecării de la domiciliu, ea purta rochie albă cu dungi negre, sandale negre, poşetă verde, ochelari de vedere şi cercei rotunzi.



Cei care le-au văzut pe cele două adolescente sau deţin informaţii ce ar putea ajuta la găsirea lor sunt rugaţi să sune la numărul unic de urgenţă - 112 sau să anunţe cea mai apropiată unitate de poliţie.

Ȋn acest moment, pe site-ul Poliţiei Române, la secţiunea „Copii dispăruţi” sunt înregistrate doar 24 de cazuri (22 active, doi dintre copii fiind găsiţi decedaţi). Ȋn ciuda acestor statistici liniștitoare, în România sunt înregistrate, în fiecare zi, 10 dispariţii de copii. Iar cei mai mulţi dintre ei sunt adolescenţi fugiţi, de acasă sau din centrele de plasament.  

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră