Ministrul Justiției: Ancheta privitoare la OUG 13 continuă pe infracțiuni, nu pe oportunitate, circumstanțe, legalitate, constituționalitate

11 Mar 2017 | scris de Magda Marincovici
Ministrul Justiției: Ancheta privitoare la OUG 13 continuă pe infracțiuni, nu pe oportunitate, circumstanțe, legalitate, constituționalitate

În legătură cu ancheta privitoare la OUG 13, ministrul Justiției, Tudorel Toader, a declarat: "Procurorii își vor continua ancheta pentru a finaliza respectivul dosar. Sigur, ei nu vor mai urmări circumstațele. Ancheta continuă pe infracțiuni, pe fapte prevăzute în Codul penal. Nu poate continua pe oportunitate, circumstanțe, legalitate, constituționalitate".

În declarațiile făcute la Digi 24, ministrul Toader a mai precizat că "orice autoritate trebuie să respecte decizia Curții Constituționale".

Ministrul Justiției a participat, sâmbătă, la întrunirea Comisiei de la Veneția, în cadrul căreia a prezentat un raport referitor la adoptarea OUG 13 și la decizia CCR legată de această ordonanță.

 Ministrul Tudorel Toader a anunțat că a participat la întrunirea Comisiei de la Veneția în calitate de membru titular, unde a prezentat un raport privind unele modificări legislative și OUG 13.

Ministrul Justiției spune că în acest caz, Comisia nu va prezenta o opinie. "Punctele de vedere sunt oricând binevenite, dar despre viitor, nu despre trecut", a subliniat ministrul Justiției.

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră